Primăria Ceru Băcăinţi din Alba, printre cele mai sărace din ţară, ţepuită cu peste 50.000 de lei. Autorul a primit închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria şi sediul Poliţiei din Ceru Băcăinţi
Primăria şi sediul Poliţiei din Ceru Băcăinţi

Un bărbat din Sebeş în vârstă de 58 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru înşelăciune, ”victima” fiind Primăria comunei Ceru Băcăinţi din Alba, una dintre cele mai sărace din România.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii de pe lângă Parchetul Judecătoriei Alba Iulia, rezultă că în anul 2013 firma administrată de Darmin H. a fost contractată de Primăria comunei Ceru Băcăinţi, pentru a reabilita instalaţia de căldură a şcolii din comună. În contractul întocmit între patronul firmei şi primărie, dar şi în situaţia de lucrări din data de 13 aprilie 2013, era specificat că firma a montat 3 pompe noi. În realitate, situaţia era alta.

Astfel, în perioada octombrie – noiembrie 2012, firma a montat două pompe care făceau parte din vechea instalaţie de încălzire a şcolii şi o pompă nouă de o calitate net inferioară faţă de cele specificate în contract şi în situaţia de lucrări. În urma infracţiunii de înşelăciune, prejudiciul calculat în detrimentul comunei este 53.289 lei.

Administraţia din comuna Ceru Băcăinţi, unde locuiesc doar 250 de locuitori, este una dintre cele mai sărace din ţară, banii pentru salarii ajungând de obicei doar pentru şase luni pe an. Şcoala generală a fost desfiinţată începând cu anul şcolar 2018-2019, elevii din comună fiind arondaţi la unitatea şcolară din Blandiana. 

Bărbatul (Gheorghe H.) este recidivist, acesta mai fiind condamnat în 2015 la 12 luni de închisoare cu executare. Pe data de 11 februarie 2022, bărbatul a fost condamnat la de 1 an 6 luni şi 20 zile închisoare în regim de detenţie şi 4.500 lei amendă penală. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia poate fi contestată la Curtea de Apel.

”Instanţa are în vedere că acesta nu a recunoscut săvârşirea infracţiunii nici în cursul urmăririi penale şi nici în cursul judecăţii, ceea ce a condus la tergiversarea cauzei. Mai mult, deşi s-au acordat mai multe termene de judecată, după dispunerea reluării cercetării judecătoreşti, pentru prezentarea inculpatului în vederea exprimării poziţiei sale procesuale, acesta nu a dat curs citaţiilor primite.

Cu privire la antecedenţa penală a inculpatului, din fişa de cazier judiciar al acestuia rezultă că inculpatul nu se află la primul conflict cu legea penală, infracţiunea care face obiectul cauzei fiind în concurs real cu alte infracţiuni, pentru care a fost condamnat inclusiv la pedeapsa închisorii cu executare efectivă, după ce iniţial a beneficiat de clemenţa organelor judiciare. Prin urmare, instanţa observă o perseverenţă infracţională a inculpatului în comiterea de fapte antisociale”, se precizează în hotărârea instanţei.

De asemenea, societatea cu care a fost închiat contractul a fost condamnată la amendă penală în valoare de 10.000 de lei. Instanţa a mai dispus ca Primăria Ceru Băcăinţi să fie despăgubită cu suma de circa 66.000 de lei.

Vă mai recomandăm:

O româncă de 37 de ani, la a opta naştere prin cezariană. Primii şapte copii au fost născuţi în Italia

 

Colecţiile celui mai vechi muzeu de ştiinţe ale naturii din Transilvania nu vor fi retrocedate. ÎCCJ a respins cererea Eparhiei Reformate

  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite