Caz şocant de violenţă în familie. Şi-a agresat fiul vitreg până i-a rupt o coastă şi l-a umplut de sânge. Cum a scăpat de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul a stat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Foto arhivă Adevărul
Agresorul a stat în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Foto arhivă Adevărul

Faptele de violenţă în familie s-au înmulţit semnificativ în ultimii ani. Un astfel de caz şocant a avut loc în iulie 2021, în localitatea Lunca Mureşului, judeţul Alba.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani şi-a agresat fiul vitreg, care, în final, a avut nevoie de cel puţin 16 zile de îngrijiri medicale. 

Minorul, care avea 13 ani la momentul respectiv, a suferit echimoze şi escoriaţii, hematoame pe toată suprafaţa corpului. De asemenea, agresiunea tatălui său vitreg i-a provocat fractura unei coaste. Incidentul a avut loc în 28 iulie 2021.

Mai grav este faptul că minorul a fost agresat sub ochii mamei sale, care i-a reproşat că nu şi-a îndeplinit cum trebuie sarcinile pe care le-a primit. 

Potrivit rechizitoriului, bărbatul l-a lovit în mod repetat cu un cablu electric şi cu pumnii, spunându-i acesteia „de ce se crede aşa şmecher”. Băiatul a reuşit să scape doar în momentul la care tatălui său vitreg i-a sunat telefonul. 

Minorul a plecat ulterior de acasă, a mers pe jos 10 kilometri până în oraşul Ocna Mureş, unde s-a aşezat pe o bancă în parc. 

Fiindu-i frig, în jurul orei 2.00 noaptea a intrat într-o benzinărie. Un angajat al staţiei a observat starea precară în care se afla minorul, dar şi leziunile acestuia şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au chemat şi o ambulanţă. Dosarul penal a fost înaintat Judecătoriei Aiud, unde pe data de 16 februarie 2022 a fost pronunţată o primă hotărâre. 

Bărbatul (Adrian D.) a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare cu executare şi a fost obligat să îi plătească minorului suma de 20.000 de lei reprezentând daune morale. El a fost arestat preventiv timp de 30 de zile, ulterior fiind plasat sub control judiciar.

De asemenea, instanţa i-a interzis să comunice cu băiatul şi să se apropie de acesta pe o distanţă de 100 de metri, timp de doi ani de la rămânerea definitivă a hotărârii. Pe durata termenului de supraveghere, acesta va trebui să frecventeze un program de reintegrare socială şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Lunca Mureşului pe o perioadă de 60 de zile.

Autorul agresiunii a scăpat fără închisoare cu executare pentru că nu este recidivist, a recunoscut fapta şi a colaborat în anchetă.

”Instanţa notează seriozitatea incidentului din moment ce persoana vătămată a plecat de acasă şi nu a mai dorit să se întoarcă. Refuzul acesteia de a se întoarce acasă a fost motivat de frica pe care o are faţă de tatăl său vitreg, inculpatul, fiind mai mulţumit cu a răbda frig într-o lună de iarnă afară, decât să se întoarcă la domiciliu. (...) Din planşele foto depuse la dosarul cauzei reiese ferocitatea cu care persoana vătămată a fost lovită. Inculpatul nu s-a limitat doar la aplicarea unor lovituri, ci acesta nu s-a oprit până când nu a acoperit de lovituri întregul corp al victimei”, se precizează în hotărârea instanţei, potrivit rejust.ro.

Vă mai recomandăm: 

Traficanţi români de cocaină furnizată de cartelul Sinaloa, condamnaţi la 49 de ani de închisoare. Droguri de peste 10 milioane de euro, confiscate în Anglia 

Colecţiile celui mai vechi muzeu de ştiinţe ale naturii din Transilvania nu vor fi retrocedate. ÎCCJ a respins cererea Eparhiei Reformate

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite