Cazul unei femei atacate de un amstaff, clasat de procurori. Motive: nu a fost muşcată de faţă şi nici nu a făcut avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:
femeie atac caine

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au clasat un caz de agresiune şi rănire provocat de un câine din rasa amstaff ce au avut loc în septembrie 2019 asupra unei femei de 29 de ani.

Stăpânul câinelui nu a fost trimis în judecată pentru că victima nu a suferit răni care să îi pună viaţa în pericol. În raportul medical se susţine că victima a avut nevoie de 14-16 zile de îngrijiri medicale, dar că nu a rămas infirmă şi nici nu a suferit un avort.

În seara de 20 septembrie 2019, Mihaela a ieşit la plimbare cu câinele său de rasă bichon. În apropierea unei treceri de pietoni a văzut câinele din rasa amstaff care nu părea a fi însoţit de către o persoană.

Câinele a atacat-o pe femeie, iar aceasta  pentru a-şi proteja bichonul l-a luat în braţe. Amstafful a smuls câinele de talie mai mică din braţele femeii şi l-a ucis. Femeia a fost muşcată de braţul şi umărul stâng, dar şi de gambă.

Un bărbat a salvat-o pe femeie când a văzut ce se întâmplă şi a început să lovească amstafful cu pumnii şi picioarele. Apoi, a oprit un SUV şi a primit de la persoana din maşină o toporişcă cu care a lovit câinele, reuşind să îl facă să renunţe la atac.

Câinele era pe stradă, fără lesă, sau botniţă. Tatăl stăpânului a declarat că mergea zilnic şi vizita animalul şi că în data de 20 septembrie a mers şi a dus mâncare la câine, iar acesta era prins în lanţul său.

caine amstaff

Câine din rasa amstaff, asemănător cu cel care a atacat-o pe femeie. Foto: captură video

A doua zi a precizat că a fost să dea iar mâncare la animal însă acesta nu mai era. Atunci l-a anunţat pe fiul său, care aflase între timp că animalul a atacat o femeie şi i-a ucis câinele. Câinele a fost prins de poliţişti, iar la cererea stăpânului a fost eutanasiat.

Prejudiciu grav, doar dacă era muşcată de faţă

Pe 13 octombrie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a clasat dosarul, motivul fiind acela că victimei nu i-a fost pusă viaţa în pericol. Femeia a contestat soluţia la procurorul ierarhic superior, care a confirmat decizia iniţială. 

”În ceea ce priveşte existenţa unui prejudiciu estetic grav şi permanent, din suplimentul la raportul de expertiză medico-legală rezultă faptul că persoana vătămată prezintă cicatrici la nivelul braţului stâng şi al gambei piciorului drept. De asemenea, în acelaşi supliment se reţine faptul că persoana vătămată poate beneficia de metode chirurgicale sau nechirurgicale de excizie/remodelare a cicatricilor, acest aspect afectând cerinţa ca prejudiciul să fie unul permanent”, se precizează în ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

În document se mai susţine că ”în ceea ce priveşte gravitatea prejudiciului estetic, atât jurisprudenţa, cât şi doctrina de specialitate au reţinut că, din punct de vedere al zonei afectate, aceasta trebuie să fie uşor vizibilă, în general fiind vorba despre zona feţei”.

Procurorul a apreciat, astfel, că prejudiciul estetic suferit de femeie ”nu îndeplineşte nici cerinţa gravităţii şi nici pe cea a caracterului permanent”. Femeia mai are posibilitatea să conteste ordonanţa procurorului în instanţa de judecată.

Vă mai recomandăm:

 

Traficanţi români de cocaină furnizată de cartelul Sinaloa, condamnaţi la 49 de ani de închisoare. Droguri de peste 10 milioane de euro, confiscate în Anglia

 

Colecţiile celui mai vechi muzeu de ştiinţe ale naturii din Transilvania nu vor fi retrocedate. ÎCCJ a respins cererea Eparhiei Reformate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite