Primar USR al unui oraș important din Transilvania, poză cu Marcel Ciolacu: „Îi mulțumesc pentru ajutorul promis”

0
Publicat:

Primarul USR al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a postat o fotografie alături de premierul Marcel Ciolacu. Acesta este curtat intens de câteva săptămâni pentru a candida din partea PSD.

Primarul din Alba Iulia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu FOTO Facebook/ Gabriel Pleșa
Primarul din Alba Iulia s-a întâlnit cu premierul Marcel Ciolacu FOTO Facebook/ Gabriel Pleșa

Europarlamentarul Victor Negrescu (liderul de facto al PSD Alba) și premierul Marcel Ciolacu i-ar fi propus lui Pleșa o candidatură pentru un nou mandat de primar la Alba Iulia, din partea social-democraților. În schimb, Guvernul ar urma să sprijine cu fonduri financiare proiectele de investițiile care se derulează în oraș.

Deocamdată, Gabriel Pleșa, care provine din PNL, nu a răspuns la inițiativa celor de la PSD, dar fotografia cu Marcel Ciolacu lasă să se înțeleagă că acesta nu ar refuza o candidatură din partea acestui partid. În USR Alba, Pleșa a fost marginalizat și nu a primit nici măcar conducerea organizației PSD Alba Iulia. 

În toate sondajele de opinie făcute de partide, Gabriel Pleșa se clasează pe primul loc pentru un nou mandat la funcția de primar în Alba Iulia. Postarea primarului este însoțită de numeroase mesaje de felicitare din partea unor membri PSD.

Bani pentru proiecte de investiții

Primarul din Alba Iulia are nevoie de susținere financiară din partea Guvernului pentru a finaliza investiții publice în valoare de zeci de milioane de euro care se derulează, în prezent, în oraș. Proiectele sunt realizate cu fonduri europene, dar nu vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023, când ar urma să se închidă linia de finanțare din partea Comisiei Europene.

În postarea de pe Facebook, Gabriel Pleșa susține că „doctrina sa” este „dezvoltarea orașului”, însă recunoaște că pentru acest demers este nevoie de bani de la stat sau din fonduri europene, motiv pentru care a mers și va mai merge la București.

„Prioritatea mea, în calitate de primar care și-a asumat scăderea în preferințele electoratului, odată cu deranjul creat de uriașul proiect de mobilitate urbană, este să duc la bun sfârșit ce-am început, fiindcă asta contează, nu politica.

Totuși, pentru că foarte mulți cunoscuți m-au întrebat, în ultima perioadă, dacă voi merge la un alt partid politic, după ce au auzit diverse zvonuri în spațiul public, vreau să lămuresc lucrurile. Subiectul, obiectul, mobilul, și orice termen doriți dumneavoastră, în aceeași ordine de idei, al oricărei discuții sau întâlniri avute de mine, prin prisma funcției, cu oricare decident și reprezentant al statului, indiferent de culoarea lui politică, a fost, este și va fi mereu Alba Iulia!”, este mesajul primarului.

Pleșa afirmă că a discutat cu Ciolacu despre „ambițiile de dezvoltare ale comunității” și despre „viziunea pe termen lung, pe care am pus-o la punct alături de echipa mea”.

„Îi mulțumesc pentru deschiderea avută și pentru ajutorul promis, și îl asigur că, pentru mine, pe primul loc rămân albaiulienii și Alba Iulia!”, a mai transmis primarul din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite