Elvețian țepuit în România. Un cuplu din Alba și-a cumpărat casă cu banii lui

0
Publicat:

Doi soți din Aiud, județul Alba, sunt judecați pentru abuz de încredere. Victima acestora este un cetățean străin care le-a dat o sumă mare de bani pentru a-i cumpăra o locuință.

Elvețianul le-a dat celor doi 65.000 de franci FOTO Pixabay
Elvețianul le-a dat celor doi 65.000 de franci FOTO Pixabay

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară la Judecătoria Aiud, etapă obligatorie în cadrul unui proces penal. Cei doi sunt soț și soție și au înșelat un cetățean elvețian cu o sumă mare de bani.

Potrivit procurorilor, la data de 23.01.2020, inculpaţii, fiind împuterniciţi verbal de către persoana vătămată să achiziționeze imobilul situat pe strada Viilor din Aiud, și-au însușit suma de 65.000 CHF prin achiziționarea imobilului în nume propriu şi fără a transfera ulterior proprietatea pe numele cetățeanului elvețian. În RON suma respectivă este echivalentul a 340.000 de lei.

„Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 189/P/2020, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. Dispune începerea judecăţii în cauză”, se precizează în încheierea Judecătoriei Aiud. Cei doi soți pot contesta încheierea la Tribunalul Alba.

Potrivit Codului Penal, însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Cetățeanul elvețian a obținut impunerea de sechestru pe locuința cumpărată cu banii lui, astfel încât să nu poată fi vândută până la finalul procesului. 

Restrânge măsura asigurătorie a sechestrului instituită prin ordonanța emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud la data de 13.02.2020 în dosar nr. 189/P/2020 asupra imobilelor înscrise în CF 72905 Aiud (teren intravilan în suprafaţă de 255 mp. şi construcţie, având nr. top. 1196/4/2) şi CF 91233 Aiud (teren intravilan în suprafaţă de 357 mp, având nr. top. 91233), măsură luată în scopul reparării presupusei pagube produse prin infracţiunea care face obiectul dosarului, până la concurența valorii probabile a pagubei de 65.000 CHF”, a mai decis instanța de judecată, în 5 octombrie 2023.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite