Primar traseist din Alba: „Nu m-am aşteptat ca PSD să piardă alegerile“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Alba, cinci primari au trecut la PSD prin „ordonanţa traseiştilor“. Unul dintre aceştia, primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş, spune că se va gândi dacă se întoarce în PNL, partidul din care a plecat.

„Nu m-am aşteptat ca PSD să piardă alegerile“, a declarat, pentru „Adevărul“, primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş. Acesta a mai spus că nu ştie dacă să se întoarcă în PNL. „Mă voi gândi dacă mă întorc“, a adăugat acesta.

În judeţul Alba, cinci primari au trecut la PSD.

Ioan Călin Andreş, aflat la al treilea mandat de primar în oraşul Câmpeni, a trecut în ”barca” PSD-ului, profitând de Ordonanţa de urgenţă care prevede migraţia aleşilor locali, timp de 45 de zile fără ca aceştia să îşi piardă mandatul.

Edilul a candidat sub sigla USL, la alegerile locale din 2012 şi potrivit unor surse acesta ar fi foarte aproape de a face ”pasul” spre stânga.. „Am stat 6 ani în opoziţie, nu cred că mai pot sta. Dacă o fac, este pentru oameni, pentru a obţine bani pentru oraş. Am nevoie de bani oentru oraş, de proiecte”, declarat, în urmă cu câteva luni, Călin Andreş.

Primarul nu s-ar afla la prima ”mişcare” de acest gen, iar OUG care prevede migraţia aleşilor locali a fost ”irezistibilă” pentru acesta şi în 2006, când a trecut de la PRM la PNL. Un motiv poate fi faptul că electoratul din Cîmpeni a votat masiv PSD la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele europarlamentare din 2014. Un alt motiv ar putea fi legat de investiţia privată în exploatarea aurului de la Roşia Montană, primarul Călin Andreş fiind un susţinător fervent al proiectului.

Mai puteţi citi:

Trei, Doamne, şi toţi trei. Ce mai fac primarii traseişti ai Clujului după ce partidul lor a pierdut alegerile

Primarul liberal din oraşul Cîmpeni, aproape să semneze adeziunea la PSD

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite