Primarul liberal din oraşul Cîmpeni, aproape să semneze adeziunea la PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Cîmpeni din Apuseni, Călin Andreş, este foarte aproape de a părăsi PNL pentru PSD. Andreş conduce Primăria Cîmpeni din 2004, când a fost ales primar din partea PRM.

Ioan Călin Andreş, aflat la al treilea mandat de primar în oraşul Câmpeni e aproape de a trece în ”barca” PSD-ului, profitând de Ordonanţa de urgenţă care prevede migraţia aleşilor locali, timp de 45 de zile fără ca aceştia să îşi piardă mandatul.

Edilul a candidat sub sigla USL, la alegerile locale din 2012 şi potrivit unor surse acesta ar fi foarte aproape de a face ”pasul” spre stânga. Primarul a declarat pentru ziarulunirea.ro că nu a semnat deocamdată cu nimeni, iar discuţii poartă şi cu reprezentanţi ai Partidului Liberal Reformator, partid care, însă, nu există oficial. „Am stat 6 ani în opoziţie, nu cred că mai pot sta. Dacă o fac, este pentru oameni, pentru a obţine bani pentru oraş. Am nevoie de bani oentru oraş, de proiecte”, a declarat Călin Andreş.

Primarul nu s-ar afla la prima ”mişcare” de acest gen, iar OUG care prevede migraţia aleşilor locali a fost ”irezistibilă” pentru acesta şi în 2006, când a trecut de la PRM, la PNL. Un motiv poate fi faptul că electoratul din Cîmpeni a votat masiv PSD la alegerile parlamentare din 2012 şi la cele europarlamentare din 2014. Un alt motiv ar putea fi legat de investiţia privată în exploatarea aurului de la Roşia Montană, primarul Călin Andreş fiind un susţinător fervent al proiectului. Sâmbătă, primarul Călin Andreş a participat la o întâlnire organizată de PSD cu scopul de a racola aleşi locali din Apuseni. 

image

Primarul Călin Andreş (al doilea din dreapta), împreună cu lideri PSD Alba

În această perioadă mai mulţi aleşi locali se află în discuţii cu şefii de organizaţii din judeţ, dar doar două ”transferuri” s-au concretizat: consilierul judeţean Cornel Filipescu (PDL) şi consilierul local din Aiud Radu Călin (PP-DD) au trecut la PSD. De asemenea, primarul comunei Rîmeţ, Vasile Raica, a declarat că ar putea trece la PSD, în condiţiile în care instituţia pe care o conduce se confruntă cu mari probleme financiare.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul, a fost adoptată de Guvern şi a intrat în vigoare în 1 septembrie.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite