Peste 18.000 de locuințe din Apuseni, fără energie electrică de aproape 24 de ore. Lucrează electricieni din trei județe

0
Publicat:

Zăpada căzută în cantitate mare continuă să dea bătăi de cap locuitorilor din zona Munților Apuseni. Comuna Roșia Montană și jumătate din orașul Abrud nu au energie electrică de aproape 24 de ore.

Stâlp de energie electrică prăbușit la Roșia Montană FOTO Viorel Morariu
Stâlp de energie electrică prăbușit la Roșia Montană FOTO Viorel Morariu

Până luni la ora 14:00, echipele Electrica au reușit repararea unei linii de înaltă tensiune de 110 kV la Bucium. Cu toate acestea, peste 18.000 de abonați nu au încă energie electrică.

Între timp, autoritățile au reușit alimentarea cu energie electrică a stației de pompare a apei de la Mihoiești. Astfel, au fost începute manevrele pentru realimentarea cu apă a UAT-urilor Câmpeni, Bistra și Lupșa. Aproximativ 15.000 de utilizatori au rămas în noaptea de duminică spre luni fără apă potabilă.

Echipe din trei județe acționează în continuare pentru reluarea furnizării energiei electrice pentru abonații rămași fără curent după ninsorile din ultima perioadă.

Comuna Roșia Montană este fără energie electrică FOTO Viorel Morariu
Comuna Roșia Montană este fără energie electrică FOTO Viorel Morariu

Din cauza unor arbori căzuți pe carosabil, drumul național DN 74 a fost blocat pentru scurt timp în zona localității Izvorul Ampoiului. Echipele autorităților au intervenit și pe drumul comunal DC 141, la Valea Bistrii (Câmpeni).

Comuna Roșia Montană este fără curent din noaptea de 26 spre 27 februarie. Mare parte a stâlpilor de curent, cei din lemn sunt căzuți la pământ și toată localitatea este fără energie electrică. Pe lângă stâlpii de lemn, vijelia de azi noapte a pus la pus la pământ și un stâlp din beton.

DN 75, blocat de copaci FOTO ISU Alba
DN 75, blocat de copaci FOTO ISU Alba

De asemenea, jumătate din orașul Abrud este fără eneregie electrică, precum și sate și cătune din Câmpeni, Bistra, Lupșa, Bucium și Baia de Arieș.

În zona Munților Apuseni acționează în teren reprezentanți ai instituțiilor din Alba cu atribuții în astfel de situații, respectiv SDN Alba, Electrica, ISU Alba, IPJ Alba și Comitele Locale pentru Situații de Urgență (SVSU).  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite