Pagube de 500.000 de euro după incendiul care a distrus pensiunea primarului din Arieşeni

0
0

Incendiul care a distrus pensiunea “La Vasile” din Arieşeni, ce aparţine primarului din comună a fost cauzat, potrivit ISU Alba, cel mai probabil, de un scurtcircuit la un cablu electric defect. Pagubele au fost estimate la valoarea de 2,4 milioane lei, resepctiv aproximativ 500.000 de euro.

Potrivit ISU Alba, pichetul de pomieri Cîmpeni a intervenit sâmbătă noaptea, la ora 00.12, peste 12 ore, în comuna Arieşeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, cu pericol de propagare la alte imobile aflate în vecinătate.

“La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la pensiunea compusă din P+2+M, construită din material lemnos şi acoperită cu învelitoare din tablă. Ca urmare a acestui incendiu, a ars în totalitate pensiunea pe o suprafaţă de aproximativ 450 mp, o anexă pe o suprafaţă de circa 100 mp, iar la o gospodărie aflată în vecinătate a fost afectat un perete al casei şi au ars în întregime două anexe pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp. Au fost protejate trei case de locuit şi mai multe anexe”, se arată în comunicatul ISU Alba. Pensiunea avea un număr de 30 de camere

Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă SMURD – 1 ofiţer şi 19 subofiţeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arieşeni (4 voluntari şi 1 motopompă), Staţia de pompieri Ştei – ISU Bihor (5 subofiţeri, 1 autospecială de stins incendii şi 1 ambulanţă SMURD), Grupa Operativă a ISU Alba (2 ofiţeri şi 1 subofiţer), Postul de Poliţie Arieşeni (3 poliţişti), un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Arieşeni (5 jandarmi) şi cetăţeni (25). .

Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. Pensiunea era administrată de societatea Vilidom SRL, la care este administrator tatăl primarului Marin Vasile Jurj.

Citiţi şi:

 

Pensiunea primarului din Arieşeni, distrusă într-un incendiu devastator. Pagubele sunt de sute de mii de euro

 

Cu două zile înainte de incendiul care i-a distrus pensiunea, primarul din Arieşeni a câştigat definitiv procesul penal care îi putea aduce pierderea funcţiei

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri