Pensiunea primarului din Arieşeni, distrusă într-un incendiu devastator. Pagubele sunt de sute de mii de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensiunea ”La Vasile” era din lemn şi a aras în totalitate
Pensiunea ”La Vasile” era din lemn şi a aras în totalitate

Pensiunea primarului din Arieşeni a ars aproape în întregime în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un incediu ale cărui cauze nu se cunosc deocamdată. Pensiunea ”La Vasile” era amplasată în centrul comunei şi era administrată de o firmă ce aparţinea tatălui primarului Vasile Marin Jurj.

Alarma s-a dat în jurul orei 1.00, însă, construcţia fiind din lemn, flăcările s-au extins cu repeziciune iar până la sosirea pompierilor focul era generalizat. Potrivit ISU Alba, la faţa locului au intervenit 4 autospeciale cu apă şi spumă, 15 subofiţeri de la Pichetul Câmpeni şi staţia de pomieri Ştei, un grup operativ cu 2 ofiţeri şi un subofiţer de la Alba Iulia, două ambulanţe SMURD şi voluntari de la SVSU Arieşeni.

"Pensiunea, care era din lemn, a ars în totalitate. Când au ajuns echipele incendiul era generalizat. Flăcările s-au extins la o anexa a aceleiaşi pensiuni şi la o anexa a unui vecin, acestea fiind distruse. Fiind o cantitate foarte mare de material lemnos, inclusiv a celui depozitat, intervenţia este una foarte dificilă", a declarat căpitan Todor Cristian. În incendiu nu au fost persoane rănite, întrucât la pensiune nu era cazat niciun turist, însă o femeie, probabil soţia proprietarului, a suferit un atac de panică şi a avut nevoie de asistenţă medicală. 

image

Imagine din timpul incendiului devastator. Foto: ziarulunirea.ro

Pe lângă cei aproape 20 de pompieri, ofiţeri şi subofiţeri, au intervenit şi mai mulţi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Arieşeni. În urma incendiului, au ars aproximativ 450 de metri pătraţi, o anexă a pensiunii şi o altă anexă a unui vecin. Pagubele sunt în valoare de sute de mii de euro. Pensiunea ”La Vasile” era administrată de societatea ”Vilidom” SRL Arieşeni, administrată de tatăl primarului Vasile Marin Jurj. În realitate pensiunea aparţinea primarului din Arieşeni.

image

Clădirea a ars în totalitate. A mai rămas în picioare doar fundaţia construcţiei

Pompierii fac cercetări petru a se stabili cu exactitate cauza producerii incendiului.

Citiţi şi:

„Ascultă, urmăreşte şi taci“. Cine sunt şi cum acţionează cercetaşii, militarii de elită a Armatei Române

 

Totul despre carbohidraţi. Lista alimentelor bune şi a celor rele pentru organismul uman

Istoria legendară a Fetelor de la Căpâlna, ansamblul care a inspirat mari vedete ale lumii. Dansul în spirală şi fertilitatea

Moartea ”frumoasă” a unui cântăreţ de muzică populară: s-a prăbuşit pe scenă după 27 de bisuri

Cum l-a scăpat butoiul de curechi de furia armatei maghiare pe dascălul de suflet al lui Mihai Eminescu, în 1849

Casa triunghiulară de la Alba Iulia, cea mai frumoasă din Transilvania. Cum arată locuinţa care se pierde în peisaj

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri