O soacră a obținut ordin de protecție și și-a evacuat nora agresivă din locuință: „Mă amenință cu moartea”

0
Publicat:

Caz demn de un scenariu de film în județul Alba, unde o femeie a mers până în instanță pentru a scăpa de propria noră. Sătulă de certuri zilnice și amenințări, soacra a cerut ordin de protecție.

Soacra a dat-o în judecată pe noră și a obținut evacuarea din locuință FOTO Adevărul
Soacra a dat-o în judecată pe noră și a obținut evacuarea din locuință FOTO Adevărul

O femeie din comuna Albac, județul Alba, a obținut un ordin de protecție față de nora sa pentru o lună de zile, după ce a fost agresată de mai multe ori de către aceasta. Povestea de film se desfășoară în satul Cionești, din Munții Apuseni.

Dorina H. nu a mai suportat agresiunile fizice ale norei sale (Ileana H.), care mai obișnuiește să consume alcool, a depus plângere la poliție și a cerut emiterea unui ordin de protecție la instanța de judecată. Soacra a cerut ca nora sa să fie evacuată din locuință pe o perioadă de șase luni și, în plus, să fie obligată să păstreze o distanță de 50 de metri față de ea și de locuință.

„Mă ameninţă tot timpul cu moartea”

Nora a declarat la proces că se ceartă cu soțul ei, și nu cu soacra. „Au fost incidente izolate, nu i-am pus viaţa în pericol şi la ultimul incident nu a fost niciun martor, probabil să fie o înscenare pe baza neînţelegerilor”, a declarat nora, care a cerut respingerea ordinului de protecție și pentru că are un copil mic de care nu se mai poate ocupa dacă este evacuată din locuință.

De cealaltă parte, soacra a susținut că nu sunt incidente izolate și că au existat chiar manifestări de violenţă fizică.

„Martorii confirmă că m-a agresat şi mă ameninţă tot timpul cu moartea”, a afirmat femeia.

Ultimul incident a avut loc în 8 ianuarie 2023, iar o zi mai târziu soacra a depus cererea de emitere a ordinului de protecție la Judecătoria Câmpeni.

„În timp ce se afla în locuinţa comună, respectiv în bucătărie şi, aflându-se într-o oarecare stare de ebrietate, a agresat-o pe reclamantă, lovind-o cu pumnul în zona antebraţului. Agresoarea mai pleacă uneori de acasă şi când revine se dedă la acte de violenţă nu numai faţă de reclamantă ci şi faţă de restul familiei. Uneori, îi pune în vedere să părăsească locuinţa, ameninţând-o cu bătaia, fapt ce i-a determinat o stare de temere pentru că în orice moment nu ştie ce se poate întâmpla, prin urmare nu are nicio siguranţă în casă şi se simte ameninţată”, se precizează în hotărârea instanței, din 26 ianuarie 2023, cu referire la acțiunile violente ale norei.

Cercetată pentru violență în familie

În urma plângerii depuse de către soacră, poliția a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de violenţă în familie. Între cele două femei a mai existat o stare conflictuală, declanşată la data de 10 august 2022, generată tot de consumul de alcool de către noră.

„Părţile au fost invitate la sediul postului de poliţie pentru conciliere, pârâtei punându-i-se în vedere să respecte legile şi normele de conduită socială iar pe viitor să aibă un comportament adecvat”, se mai susține în hotărârea instanței.

Reclamanta a adus și două martore care au confirmat starea conflictuală care există între ea și noră. Acestea au susținut că femeia pârâtă în instanță are, de regulă, are un limbaj violent faţă de toată lumea şi uneori mai consumă şi alcool, lucru care îi provoacă reclamantei „o stare de temere, de nesomn şi de frică, simţindu-se ameninţată și temându-se că pe viitor ar putea avea loc şi evenimente mai grave”.

În final, magistratul a admis în parte solicitarea soacrei și a emis ordinul de protecție pentru o perioadă de 30 de zile. Nora a fost obligată, de asemenea, să păstreze o distanță de 50 de metri față de soacra sa și locuința acesteia. În această dispută, soțul femeii care a fost evacuată din locuință, respectiv fiul reclamantei, nu a avut niciun rol, nefiind amintit în hotărârea instanței de judecată.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri