Șapte copii rămași orfani de mamă, preluați în sistemul de protecție socială. Femeia de 33 de ani a murit după ultima naștere

0
Publicat:

Șapte copii rămași orfani de mamă, care a murit în mod tragic după ultima naștere, au fost preluați în sistemul de protecție socială din Alba. 

Salvatorul de la ISU Alba, cu copilul care avea doar trei zile FOTO ISU Alba
Salvatorul de la ISU Alba, cu copilul care avea doar trei zile FOTO ISU Alba

Mama acestora a murit duminică, la trei zile după ce a născut cel de-al șaptele copil. A fost nevoie de intervenția pompierilor cu o autoșenilată specială pentru zăpadă, ca să se poată ajunge la locuința femeii din satul Dos, comuna Scărișoara.

Femeia și copilul au fost preluați de pompieri și transportați la o ambulanță, dar mama în vârstă de 33 de ani nu a mai putut fi salvată. Aceasta a născut acasă, iar după trei zile au apărut complicații.

Situația familială era una complicată, motiv pentru care a fost nevoie de intervenția DGASPC Alba. Femeia era despărțită de tatăl copiilor și trăia în concubinaj cu un alt bărbat, care nu poate avea grijă singur de șapte copii. Cel mai mare are 12 ani.

Deocamdată au fost preluați șase dintre copii în seara zilei de duminică, în jurul orei 19.00, iar noul născut va ajunge la DGASPC de îndată ce medicii vor da undă verde, bebelușul fiind internat la spital.

Autoșenilata cu care salvatorii au urcat până la locuința familiei FOTO ISU Alba
Autoșenilata cu care salvatorii au urcat până la locuința familiei FOTO ISU Alba

„Noi am preluat cei șase copii și urmează să-l preluăm și pe cel din spital odată ce suntem anunțați că este stabilizat. Vor fi în sistem, la asistenți maternali și vom avea grijă de ei. Copii sunt bulversați și de decesul mamei și de scoaterea din mediul în care au crescut, însă se vor echilibra. Astăzi vom lua legătura cu medic de familie sau la spital dacă trebuie să intervenim la vreunul din ei dar o să-i stabilizăm”, a declarat directorul DGASPC Alba, Valentin Frăcea.

Când alarma a fost dată, duminică în jurul orei 10.40, tânăra era în stare de inconștiență. A urmat o cursă contracronometru a salvatorilor de la ISU Câmpeni și a Serviciului de Amblulanță.

Salvatorii au înaintat prin troienele de zăpadă cu o autoșenilată iar în jurul orei 11.30, reprezentații ISU Alba, anunțau că tânăra de 33 de ani și copilul de 3 zile primesc îngrijiri medicale. Ulterior tânăra a intrat în stop cardio respirator și salvatorii au început manevrele de resuscitare.

Între timp nou-născutul de trei zile a fost preluat de cei de la SMURD și transportat la spitalul din Câmpeni. La ora 12.35, reprezentații ISU Alba au anunțat că tânăra nu a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost declarat decesul. IPJ Alba a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă. Necropsia urmează să stabilească cauza morții femeii. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite