Multiplele personalități ale unui tânăr. Ultima funcție inventată: polițist rutier la Alba Iulia

0
Publicat:

Un tânăr în vârstă de 25 de ani din Arad, care se folosea de calitatea de om al legii și oprea șoferi în trafic, a fost reținut la Alba Iulia pentru 24 de ore. La percheziții au fost descoperite legitimații ale unor structuri care nu există în realitate.

Legitimații descoperite la domiciliul suspectului FOTO IPJ Alba
Legitimații descoperite la domiciliul suspectului FOTO IPJ Alba

Potrivit IPJ Alba, polițiștii de investigații criminale din municipiul Alba Iulia au efectuat miercuri, 31 ianuarie 2024, patru percheziții în județul Arad, la imobilele folosite de un tânăr de 25 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Este vorba despre Manuel Isfan Teodor, un tânăr cunoscut în Arad pentru multiplele funcții false, dar și multiple personalități pe care și le-a asumat în trecut.

Din cercetări a reieșit că, în seara de 27 decembrie 2023, în timp ce se afla în municipiul Alba Iulia, persoana cercetată, folosindu-se de o calitate oficială nereală, ar fi oprit un autoturism și i-ar fi transmis conducătorului auto recomandări privind circulația pe drumurile publice, raportate la o presupusă abatere rutieră săvârșită de acesta.

Tânărul avea arme de tip airsoft FOTO IPJ Alba
Tânărul avea arme de tip airsoft FOTO IPJ Alba

„În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicat în vederea indisponibilizării stații de emisie-recepție, veste antiglonț, arme de tip airsoft nesupuse autorizării, legitimații, precum și alte documente care au legătură cu activitatea infracțională. Față de tânărul de 25 de ani, din municipiul Arad, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale”, a transmis IPJ Alba.

Una dintre legitimații este din partea unei așa-zise Asociații Anticorupție și Combaterea Crimei Organizate.

În Arad, tânărul și-a asumat în trecut mai multe funcții: de la polițist, detașat al MAE în Spania sau chiar conducător de grup religios.

În anul 2020, în 14 august, potrivit presei locale a mers la Primăria Fântânele și s-a dat drept detașat MAE în Spania, la Consulatul României din Bilbao. Acesta a avut o discuție cu primarul, iar reprezentații primăriei chiar au pus o poză cu tânărul în cauză, pe Facebook, pentru a marca momentul.

Doar după ce presa locală a semnalat faptul, cei din primărie și-au dat seama cu cine au discutat. Mai mult de atât și-a făcut un cult religios intitulat „Asociația Smochinul Roditor”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite