Câine găsit spânzurat de un copac pe malul râului Târnava, la Blaj. Poliția îl caută pe autorul faptei

0
Publicat:

O anchetă penală este în derulare la Poliția municipiului Blaj după ce, pe o reţea de socializare, au fost postate imagini cu un câine care a fost găsit spânzurat cu o sfoară de un copac de pe malul râului Târnava.

Zona în care a fost descoperit câinele FOTO captură video Facebook
Zona în care a fost descoperit câinele FOTO captură video Facebook

Potrivit persoanei care a postat, pe un grup, o fotografie şi un filmuleţ în care se poate vedea un câine atârnând de o sfoară, acesta ar fi fost găsit pe malul Târnavei, în dreptul localităţii Tiur, care aparţine de municipiul Blaj.

După postarea imaginilor cu un puternic efect emoţional, cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor din Alba, care au deschis dosar penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, Luminiţa Prodan, a declarat că se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

Cadavrul câinelui a fost predat de poliţişti Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, în vederea efectuării necropsiei acestuia.

Au fost ridicate imagini de pe camerele de supraveghere din apropierea zonei în cauză şi, prin intermediul grupului respectiv de Facebook, s-a făcut apel la cei care recunosc eventual câinele să ofere informaţii cu privire la identitatea proprietarului.

Ca urmare a postării și a numărului mare de interacțiuni ale acestei imagini, Poliția Animalelor cere ajutorul cetățenilor pentru identificarea proprietarului! În cazul în care cunoașteți cui a aparținut cățelul ne puteți contacta prin mesaj ca totul să fie anonim, pentru a ajută la identificarea proprietarului! Cel mai probabil este din zona Tiurului sau Lunca Tiurului”, a scris administratorul paginii de pe rețeaua de socializare.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la trei luni la un an sau cu amendă penală.

Alba IuliaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite