Medic legist condamnat pentru infracțiuni rutiere. Doctorul din Alba a demisionat și s-a dedicat voluntariatului

0
Publicat:

Un medic legist, fost angajat al Spitalului Judeţean Alba, a fost condamnat definitiv la închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni rutiere, conducere fără permis și refuz de prelevare probe biologice.

Medicul legist a refuzat să se supună testului de alcool FOTO Adevărul
Medicul legist a refuzat să se supună testului de alcool FOTO Adevărul

Medicul legist (Daniel D.) a fost condamnat în 27 octombrie 2022 la pedeapsa rezultantă de doi ani de închisoare, su suspendarea executării pe un termen de trei ani. Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Pe parcursul termenului de supraveghere, acesta este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Municipiul Alba Iulia sau în cadrul Muzeului Naţional al Unirii.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 25 august 2021, medicul Daniel D. a condus un autoturism pe o stradă din Alba Iulia, unde a provocat două accidente ușoare și a refuzat să se supună testului pentru alcool.

„Inculpatul a condus autoturismul și deși se afla sub influența băuturilor alcoolice și având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, în dreptul imobilului cu nr. 24 a acroșat un autoturism, în urma impactului rezultând pagube materiale, iar la solicitarea expresă și repetată a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia – Biroul Rutier, a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest și prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii gradului de îmbibație alcoolică din sânge, adresându-le tuturor celor prezenți injurii”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

A demisionat de la spital și și-a cerut scuze publice

Primul eveniment rutier a avut loc în zona unui sens giratoriu din cartierul Cetate. „Martorul (șoferul mașinii avariate – n.r.) a relatat faptul că a coborât din mașină, iar inculpatul i-a oferit suma de 500 euro pentru ca cel dintâi să nu anunțe poliția cu privire la tamponare. Martorul  a refuzat și i-a spus inculpatului că va suna la poliție, motiv pentru care cel din urmă a început să îl înjure, s-a urcat în autoturism și a plecat de la fața locului”, se susține în hotărârea instanței de judecată.

Medicul a recunoscut faptele și a beneficiat, astfel, de clemența magistraților.

Din imaginile video depuse la dosarul cauzei se poate observa cu uşurinţă că inculpatul se afla într-o stare avansată de ebrietate, îşi controla greu acţiunile, era agitat şi agresiv verbal, aspecte care denotă îndrăzneala de care acesta a dat dovadă în momentul în care a ales să se urce la volan în urma consumului de alcool, dar şi de inconştienţă cu privire la urmărire acţiunilor sale, urmări care s-au şi materializat prin producerea de daune materiale. Starea avansată de ebrietate în care se afla inculpatul este recunoscută şi de acesta, la momentul la care a fost audiat în calitate de inculpat, când a precizat că nu îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat în ziua respectivă”, a mai susținut magistratul în motivarea hotărârii de condamnare.

După mediatizarea faptelor, medicul a demisionat de la Spitalul Județean Alba și a ales să se dedice activităţilor de voluntariat. De asemenea, acesta și-a cerut scuze publice.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite