Polițist mușcat de mână de un scandalagiu în Alba. Agresorul nu voia să fie încătușat

0
Publicat:

Un dosar de ultraj a fost finalizat de Judecătoria Alba Iulia cu condamnarea agresorului la închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. Bărbatul l-a mușcat de o mână pe un polițist.

Bărbatul a fost încătușat cu mare greutate de oamenii legii FOTO Adevărul
Bărbatul a fost încătușat cu mare greutate de oamenii legii FOTO Adevărul

Faptele s-au petrecut în noaptea de 4 iunie 2022, când un polițist a fost mușcat de mână în zona unui cazino din Cugir, Alba. Deși la început doar un polițișt și un jandarm au încercat să îl bage în mașina pe bărbatul recalcitrant (R. A.), cei doi nu au reușit și a mai fost chemat un echipaj în ajutor. 

Scandalul din cazino a continuat afară

Potrivit motivării instanței, într-un cazino din Cugir, în jurul orei 04.00 dimineața a început un scandal. Prin 112 s-a solicitat intervenția oamenilor legii. La fața locului a ajuns un echipaj mixt format dintr-un polițist și un jandarm, care au luat hotărârea să îl ducă la secție pe scandalagiu. Când au încercat să îl bage în auto, acesta s-a împotrivit, a început să se zbată, să facă scandal și să se împingă cu picioarele de mașină pentru a nu fi băgat pe bancheta din spate.

„În tot acest timp, inculpatul s-a agățat cu mâinile și picioarele de marginea caroseriei mașinii de poliție, s-a zbătut și a strigat, înjurând și amenințând repetat, subtil, pe cei prezenți”, se arată în motivarea instanței.

Polițistul și jandarmul au încercat să îi pună cătușele, iar unul i-a strigat „Bă, nu mușca!”

Încătușat de patru oameni ai legii

„După o altă perioadă scurtă de timp, în care inculpatul a continuat să se opună conducerii la sediul poliției, persoana vătămată (n.r. polițistul) a luat decizia încătușării inculpatului”, se arată în document.

Omul legii l-a pus la pământ pe bărbat și i-a spus colegului din jandarmerie să îi ia cătușele și să le pună la mâinile acestuia.

„În aceste circumstanțe, inculpatul a mușcat, prin acțiuni succesive, mâna dreaptă a persoanei vătămate (n.r. polițistul), întâi zona încheieturii și apoi a degetului mare a mâinii drepte, la baza degetului mare, provocând răni deschise la nivelul zonei în care arcadele dentare ale inculpatului au comprimat țesuturile persoanei vătămate”, se mai susține în hotărârea din 17 octombrie 2022.

La fața locului a mai fost solicitat un echipaj, un polițist al IPJ Alba și un polițist local din Cugir. Cei doi au intervenit și ei, și în total cei patru oameni ai legii l-au încătușat pe bărbat și l-au dus la secție. Pentru că l-a mușcat de mână pe polițișt, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, pedeapsă cu amânare, pentru ultraj.

De asemenea, el a mai fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile, în cadrul Primăriei Cugir sau în cadrul Parcului Industrial Cugir.

Hotărârea din 27 octombrie 2022 poate fi atacată cu apel, la instanța superioară.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite