Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din trei oraşe şi opt comune din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Purtarea măştii de protecţie este obligatorie de joi noaptea în toate spaţiile publice deschise din trei oraşe şi opt comune din Alba. Printre localităţile urbane se află şi municipiul Alba Iulia, reşedinţa judeţului.

În toate cele nouă localităţi incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

"În localităţile din judeţul Alba în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise. Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, copiii cu vârsta mai mică de 5 ani", se arată în hotărârea adoptată, în şedinţă extraordinară, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

În Alba, sunt în această situaţie, în mediul urban, municipiul Alba Iulia - cu o incidenţă de 7,46, municipiul Aiud - 6,69 şi Cugir - 6,41.

De asemenea, purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise din comunele Mirăslău - 12,66, Ciuruleasa - 7,89, Vinţu de Jos - 6,69, Ohaba - 6,64, Sălciua - 6,41, Cricău - 6,07, Daia Română - 6,05 şi Livezile - 6,01.

Vă mai recomandăm:

 

Un fost patron de presă şi un fost puşcăriaş, reţinuţi la Alba Iulia pentru înşelăciune şi ameninţare

 

Povestea dramatică a castelului transilvănean Wesselényi. Ce rol a avut în salvarea orfanilor de război

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite