Lotul de autostradă din România pe care viteza este limitată la 100 km/h. Când se va ridica restricţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe un singur sens. Foto: ziarulunirea.ro
În zona alunecării de teren de la Oiejdea se circulă pe un singur sens. Foto: ziarulunirea.ro

Pe lotul 2 al autostrăzii A10, Sebeş - Turda, dat în trafic în noiembrie 2021, se circulă, în continuare, cu restricţii de viteză.

Pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, grecii de la Aktor au reuşit să monteze toate elementele de siguranţă a traficului rutier, practic mai trebuind instalate doar câteva indicatoare. În prezent acest segment de autostradă are limite de viteză la 100 km/h.

În prezent există toate condiţiile pentru ridicarea restricţiilor de viteză, cu excepţia alunecării de teren de la Oiejdea şi a unei zone de circa un kilometru în zona viitoarelor parcări.

În zona alunecării de teren de la Oiejdea se lucrează la demolarea capetelor de piloţi, la armături, la ancore autoforante şi la canalele de scurgere. Antreprenorul a terminat de forat toţi piloţii.

Celelalte două puncte rămase de finalizat sunt spaţiile de servicii de la Oiejdea şi Centrul de Întreţinere şi Monitorizare (CIM) de la Teiuş.

În cursul acestei săptămâni (30 mai - 5 iunie) ar urma să fie transmisă o propunere la CNAIR, pentru ridicarea restricţiilor de viteză. Reprezentanţii companiei de stat, împreună cu poliţia rutieră, vor verifica dacă sunt întrunite toate elementele de siguranţă pentru a se putea circula la viteza de autostradă de 130 km/h.

A10 are o lungime de 70 de kilometri şi face legătura între A1, cu care se intersectează la nodul rutier Sebeş, respectiv A3, în nodul rutier de la Turda. Cele patru loturi au fost finalizate la date diferite. Loturile 3 şi 4 au fost gata în 2018, lotul 1 a fost dat în trafic în decembrie 2020, iar lotul 2 a fost deschis în noiembrie 2021.

Vă mai recomandăm: 

Satul din Munţii Sebeşului unde toţi locuitorii cresc animale. Tinerii au renunţat să mai plece în străinătate 

Victoria în instanţă a unei şoferiţe sancţionate pe nedrept de Poliţie. Cum a fost intimidată de poliţişti

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite