La Ciugud, sesizările legate de COVID 19  se pot face digital. Detalii despre aplicaţia lansată de Primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Localitate a comunei Ciugud din Alba
Localitate a comunei Ciugud din Alba

Primăria Comunei Ciugud oferă cetăţenilor aplicaţia City Health care le va permite să transmită orice sesizare sau orice posibilă problemă care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19.

Aplicaţia informatică poate fi instalată gratuit pe telefonul mobil şi cetăţeanul poate transmite o sesizare în doar câteva secunde, mesaj care ajunge în timp real la echipa primăriei. De asemenea pot fi transmise către cetăţeni sfaturi, informări sau avertizări. 

Aplicaţia City Health este pusă la dispoziţie Primăriei Ciugud gratuit de către compania de software Life is Hard (https://www.lifeishard.ro) din Cluj, în baza unui parteneriat care are ca scop testarea şi îmbunătăţirea acestei platforme. Pentru început cetăţenii din Ciugud vor avea posibilitatea de a raporta probleme care ar putea apărea în contextul relaxării măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii COVID-19, urmând ca ulterior să existe posibilitatea de raportări ample privind orice fel de probleme edilitare. 

„Comuna Ciugud este un promotor activ al conceptului Smart Village care presupune în primul rând ca administraţiile locale să devină «smart» digitalizând serviciile publice oferite. Pandemia de la nivel mondial ne-a arătat în această perioadă că trebuie să facem paşi rapizi spre digitalizare şi să folosim tehnologia în beneficiul cetăţenilor. Accesul la orice serviciu public trebuie să însemne pentru cetăţean doar un simplu click. Acesta este motivul pentru care la Ciugud suntem deschişi oricărui parteneriat cu cei care vor să dezvolte sau să testeze în comunitatea noastră soluţii inteligente pentru îmbunătăţirea serviciilor publice”, a spus Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud. 

ciugud aplicatie

„Ciugudul poate fi considerat un exemplu de administraţie locală inteligentă, astfel încât ne bucurăm să ne implicăm şi noi în dezvoltarea serviciilor publice «smart» pe care le oferă cetăţenilor. Platforma City Health este un ajutor pentru orice comunitate şi permite administraţiilor publice locale să relaţioneze mai uşor cu cetăţenii, să afle şi să rezolve rapid probleme acestora. Practic este un instrument digital util prin care administraţia rămâne în contact cu cetăţenii putând să primească sesizări de la aceştia, dar şi să transmită anunţuri sau avertizări rapide”, a spus Erik Barna, manager general al companiei Life is Hard. 

Platforma City Health permite relaţionarea la distanţă între cetăţeni şi administraţia locală, pentru a rezolva problemele comunităţii. Prin intermediul CityHealth, cetăţenii pot raporta (mesaje text, poze - inclusiv cu geolocaţie) problemele cu care se confruntă şi pot solicita mai uşor asistenţă din partea administraţiei inclusiv când au nevoie de suport în situaţii speciale, precum izolarea la domiciliu.

Administraţia locală preia solicitările simplu, prin notificările din platformă, şi poate interveni pentru rezolvarea situaţiilor sesizate. Tot prin platforma City Health, primăriile au posibilitatea să anunţe rapid cetăţenii atunci când oraşul are situaţii care limitează traficul sau accesul la anumite zone, ori când sunt luate decizii legate de funcţionarea oraşului care îi implică pe locuitori şi vizitatori.  În contextul crizei actuale, cetăţenii au la dispoziţie în aplicaţia mobilă categoria de raportări speciale Coronavirus prin care pot sesiza situaţii în contextul pandemiei şi pot solicita ajutor administraţiei locale. Mai multe informaţii se regăsesc pe pagina oficială: https://www.cityhealth.io  sau pe site-ul Primăriei Ciugud www.primăriaciugud.ro. 

Citiţi şi:

 

Pentru ce a cerut un deţinut daune morale de 300.000 de euro: a fost mutat „ca o saltea“, pălmuit şi ameninţat cu moartea, igrasie şi gândaci în camere

 

Complex de agrement cu ştrand şi terenuri de sport la Sebeş. Investiţie de 2,5 milioane de euro, aprobată de CNI

 

Focar de coronavirus într-un sat din Alba. Primarul a fost ameninţat pentru că susţine testarea tuturor locuitorilor

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite