Complex de agrement cu ştrand şi terenuri de sport la Sebeş. Investiţie de 2,5 milioane de euro, aprobată de CNI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Sebeş va primi, prin Compania Naţională de Investiţii, o finanţare în valoare de 11.819.954,76 de lei (echivalentul a circa 2,5 milioane de euro) pentru amenajarea unui complex sportiv şi de recreere în Parcul Arini, un loc tradiţional de petrecere a timpului liber pentru locuitori.

Prin această investiţie se propune executarea unui ştrand modern pentru recreere cu două bazine cu apă cu adâncimea maximă de 0,70 m, respectiv 1,48 m, un teren de tenis şi un teren de volei, cabine-vestiar prefabricate şi o pergolă din lemn care va contribui la ambientul relaxant al complexului.

Potrivit proiectului, ştrandul va avea 3 bazine, din care cel pentru copii va fi independent şi va conţine un tobogan cu apă. Celelalte 2 bazine vor fi legate între ele, vor avea o zonă cu jacuzzi, un tobogan pentru adulţi, dar şi pentru copii mari şi tineri. Va exista posibilitatea de a amplasa circa 1.000 de şezlonguri.

Clădirile vor avea regim de înălţime P (parter) şi S+P (subsol+parter), fiind amplasate în limita de proprietate a beneficiarului, iar împrejmuirea va fi realizată pe toate laturile. Două dintre ele vor avea rolul de acces în incintă iar una va adăposti funcţiunile de vestiare şi spatiu tehnic cu regimul de înălţime P (clădirile – acces în incintă) şi S+P (clădirea pentru vestiare).

Imagine indisponibilă

Imobilele vor fi înconjurate de un trotuar de gardă format din dale de beton, cu lăţimea de 60-80 cm care să permită accesul perimetral. Complexul va fi racordat la toate utilităţile existente în zonă: instalaţie de apă rece şi caldă, canalizare racordată la reţeaua stradală, instalaţie electrică şi de alimentare cu gaze naturale. Suprafaţa neocupată de construcţii, bazine sau alei se va amenaja în spaţiu verde cu gazon pentru trafic intens şi arbori ornamentali. De asemenea, se vor amenaja alei mixte – pietonale şi auto (pentru întreţinere) şi zone pietonale pentru poziţionarea scaunelor de plajă.

Amplasamentul investiţiei se află în intravilanul municipiului Sebeş, în zona sud-estică a Parcului Arini. Acesta este cel mai mare parc din Sebeş, fiind un reper pentru mai multe generaţii de locuitori ai oraşului. 

Citiţi şi:

 

Ce idei mai au românii pentru afaceri din fonduri europene: fabrică de pălării finanţată cu 70.000 de euro prin AFIR

 

Tragedia din spatele ultimului deces provocat de coronavirus în Alba. Doi soţi au murit la câteva zile unul după altul

 

Mesajul primarului din oraşul care a interzis circulaţia auto în 1 şi 2 mai: „Sănătatea este mai importantă decât plimbatul sau ieşitul la grătare“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite