Investiţie de 3 milioane de euro în extinderea producţiei la compania italiană ”Savini Due” Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania italiană “Savini Due” din Sebeş, cu activitate în domeniul producţiei de mobilier de baie din lemn, investeşte 3 milioane de euro în extinderea producţiei. Firma a demarat extinderea halei de producţie pe o suprafaţă de circa 5000 mp, care va fi dotată cu utilaje noi, ce vor asigura creşterea calităţii produselor.

Alături de firma Savini Italia, Savini Due face parte din grupul Savini care a realizat în anul 2007 o cifră de afaceri de 34 de milioane de euro, În 2011, cifra de afaceri a firmei din Sebeş a fost de 49,77 milioane lei. mDin totalul investiţiei de 3 milioane de euro, suma de 1,2 milioane euro provine din fonduri proprii, iar restul banilor sunt contractaţi prin credit bancar.

“Savini Due” a fost fondată în 2003 şi produce peste 500 de articole de mobilier de baie din lemn masiv şi panouri de lemn, capace de toaletă şi accesorii din lemn. Livrează produse pe pieţele din România, Italia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Croaţia, Slovenia, Cehia, Slovacia şi Rusia.

“Lucrările au început la 1 iunie şi vor fi finalizate la sfârşitul anului. Vom construi 5.000 mp ca şi extindere a halei de producţie existente şi 800 mp de birouri. Circa 1,9 milioane de euro vor fi destinaţi achiziţiei de utilaje de ultimă generaţie: o linie nouă de tâmplărie şi două linii noi de vopsitorie. Noile instalaţii vor fi toate puse în folosinţă la finele anului 2013. Capacitatea de producţie va fi dublată; prin urmare este necesară crearea de noi colecţii de produse, pentru a creşte volumul producţiei. Acesta este primul pas a unei investiţii totale de 5.000.000 euro. Restul de 2.000.000 euro vor fi investiţi la începutul anului 2015", a spus Administratorul firmei, Savini Piersante. Societatea din Sebeş are un număr de 225 de salariaţi.

Citiţi şi:

Bosch a inaugurat a doua unitate de producţie la Blaj: investiţii de 50 de milioane de euro şi 320 de locuri de muncă

Oraşul cu 24.000 de locuitori şi investiţii de peste 1 miliard de euro. De ce a ales Daimler să fabrice componente Mercedes la Sebeş

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite