Guvernul a semnat acordul investiţional cu Daimler AG pentru fabrica de 300 de milioane de euro de la Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a semnat luni, 27 mai, la Palatul Victoria acordul investiţional între Guvern şi compania germană Daimler AG, în scopul realizării investiţiei de 300 de milioane de euro la Sebeş. Documentul a fost semnat de ministrul delegat Dan Şova şi un reprezentat al investitorului.

Constructorul auto german Daimler a anunţat în aprilie că va construi o uzină în România unde să producă cutii de viteze pentru autovehiculele de lux marca Mercedes-Benz. “Extinderea capacităţilor noastre de producţie pentru a include noi locaţii de asamblare de cutii de viteze este concepută să se adauge capacităţilor noastre existente. Obiectivul nostru este să acoperim cererea mare a clienţilor cu o şi mai mare flexibilitate”, a susţinut într-un comunicat, Andreas Renschler, membru în Consiliul de Administraţie al Daimler.

Grupul german a luat decizia de a construi noi capacităţi de producţie în România deoarece nu mai putea extinde producţia la Stuttgart. “Star Transmission a fost un partener de încredere pentru uzinele noastre din Germania timp de peste 10 ani. Având în vedere experienţa noastră excelentă cu Star Transmission, am preferat să optăm pentru extinderea capacităţilor noastre de acolo”, a declarat directorul uzinei Mercedes de la Untertürkheim, Peter Schabert.

”A fost deja luată decizia pentru a începe producţia unei cutii de viteze automate cu 5 trepte, la mijlocul acestui an, în noua locaţie din Sebeş, până la ieşirea din fabricaţie.  Începând din 2014, generaţia actuală de cutii de viteze cu dublu ambreiaj va fi, de asemenea, asamblată acolo. Acest lucru va oferi, astfel, capacităţi suplimentare de asamblare care vor completa producţia din Stuttgart, unde a fost concentrată asamblarea până în prezent. Cu sprijinul guvernului român in vederea extinderii capacităţilor de producţie, se preconizează că o nouă generaţie de cutii de viteze automate va fi, de asemenea, fabricată în noua reţea de producţie care implică locaţiile din Stuttgart (producţie completă, inclusiv asamblare) şi Sebeş (doar asamblare) începând cu anul 2016”, se mai susţine în comunicatul companiei.

Daimler AG deţine integral părţile sociale ale societăţii Star Transmission SRL Cugir, după ce a cumpărat de la UM Cugir participaţia statului român de 22 la sută, în schimbul a 8 milioane de euro. Subsidiara Star Transmission a fost înfiinţată în anul 2001 şi are în prezent aproximativ 800 de angajaţi. Daimler a subliniat că angajaţii din România vor urma un program special de calificare de mai multe luni la uzina de la Untertürkheim. 

Citiţi şi:

Compania germană Daimler AG a aprobat extinderea capacităţilor de producţie în România: investiţie de peste 300 de milioane de euro la Sebeş

Oraşul cu 24.000 de locuitori şi investiţii de peste 1 miliard de euro. De ce a ales Daimler să fabrice componente Mercedes la Seb

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite