Femeie ucisă de un copac doborât de furtună pe mașina în care se afla. Zeci de mașini sunt blocate pe Transalpina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un autoturism care se deplasa pe Transalpina - DN 67C, între Șugag și Barajul Oașa, a fost avariat de un copac căzut pe carosabil. Zona din Alba este afectată de fenomene meteo extreme, traficul rutier fiind oprit. O persoană a decedat.

Arborele a căzut frontal peste autoturism FOTO ISU Alba
Arborele a căzut frontal peste autoturism FOTO ISU Alba

UPDATE Medicii ajunși la fața locului au constatat decesul uneia dintre cele două persoane rănite, aflate în autoturismul lovit de un arbore doborât de furtuna puternică. Este vorba despre o femeie în vârstă de 64 de ani. Cealaltă persoană rănită, un bărbat de 63 de ani, a fost asistată medical, este conștientă și prezintă leziuni minore.

„După recunoașterea efectuată de către echipajele prezente la locul evenimentului ar fi vorba despre 14 autoturisme blocate din cauza arborilor căzuți pe carosabil și un auto avariat”, au precizat cei de la ISU Alba. 

Mașina este înmatriculată în Ilfov.

FOTO ISU Alba
FOTO ISU Alba

Textul inițial: „Secția de pompieri Sebeș intervine pentru acordarea primului ajutor medical și degajare arbori de pe carosabil pe DN67C, 20 KM până la Barajul Oașa. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un copac căzut peste un autoturism, 4 auto blocate”, a transmis ISU Alba. Două persoane au fost rănite. 

„Ca urmare a evenimentului au rezultat două persoane rănite, una se află în stare de inconștiență si una semiconștientă. S-au început manevrele de resuscitare de către participanții la trafic pentru persoana inconștientă”, au mai susținut cei de la ISU.

FOTO ISU Alba
FOTO ISU Alba

De asemenea, reprezentanții IPJ Alba au precizat că „traficul rutier este oprit pe DN 67 C, între Tău și barajul Oașa, din cauza copacilor căzuți pe carosabil”

„În zonă sunt manifestări meteorologice intense, cu vânt puternic și ploaie”, au mai precizat cei de la Poliție.

Este pentru a doua zi la rând când în Alba au loc furtuni puternice. 

O şură a fost lovită de fulger, arzând în întregime, iar mai mulţi copaci au fost doborâţi marţi de vânt pe drumuri din Alba, pe perioada în care judeţul s-a aflat sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, a anunţat Instituţia Prefectului.

Astfel, o şură a ars în întregime fiind lovită de un fulger, în localitatea Arieşeni, iar un copac a fost doborât de vânt pe o altă anexă gospodărească, în localitatea Biharia, comuna Gârda.

Astfel, o şură a ars în întregime după ce a fost lovită de un fulger, în localitatea Arieşeni, iar un copac a fost doborât de vânt pe o altă anexă gospodărească, în localitatea Biharia, comuna Gârda.

Alţi copaci au căzut pe carosabil pe DN-1R, blocat temporar între Albac şi Horea, pe DN 75 Câmpeni, în zona barajului Mihoieşti, la Lunca Arieşului şi la Scărişoara, respectiv pe DJ 742 A, la Trâmpoiele-Zlatna. În municipiul Alba Iulia, pompierii militari au intervenit pentru degajarea unui element desprins de pe acoperişul unui bloc.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite