FOTO Doi tineri din Roşia Montană au reuşit cu un simplu anunţ pe Facebook să obţină peste 40 de calculatoare pentru elevii din comună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi tineri din Roşia Montană au reuşit să mobilizeze în cadrul unei campanii zeci de persoane care să doneze laptopuri pentru elevii din comună.

Iulia şi Adrian Petri au o mică pensiune în Roşia Montană: Casa Petri. Marţi dimineaţă, pe 13 octombrie, au lansat un anunţ pe pagina de Facebook: două nopţi de cazare plus un tur ghidat la Roşia Montană, pe un laptop pentru şcoala din localitate. 

În doar cinci zile, anunţul a strâns peste 5000 de distribuiri, comentarii şi aprecieri. În această perioadă cei doi au primit peste 40 de laptopuri.

   

Cei doi tineri au aflat că la una dintre şcolile din localitate orele de curs se desfăşoară în scenariul hibrid: o parte din elevi sunt în clasă, iar o altă parte acasă, însă cadrele didactice nu au aparatura necesară pentru transmisii live.

Şcoală din Roşia Montana are în administrare trei unităţi şcolare: Roşia, Gura Roşia şi şcoala din Cărpeniş unde învaţă 210 elevi şi lucrează 26 de profesori. Între timp, pandemia de coronavirus a început să aibă un trend ascendent în judeţ şi s-ar putea ca pe viitor şi şcolile din localitate să treacă în sistem online.

Imagine indisponibilă

   

Tinerii din Roşia au strâns 40 de laptopuri la care se mai adaugă multe promisiuni pentru altele. Zece dintre laptopuri vor veni din Eleveţia de la o persoană care le-a donat pentru învăţământul din Roşia Montana. Laptopurile au început deja să sosească, fie la apartamentul lui Adrian din Cluj, la Roşia Montana sau chiar la Bucureşti. La Cluj, Adrian lucrează de zori la laptopuri: le curăţă, le pregăteşte şi le instalează programe cu licenţă.

campanie laptopuri rosia

Mai mult de atât, în 30 octombrie o agenţie din Braşov face un ebike tur la Roşia şi donează toţi banii la şcoala din Roşia Montană. La începutul săptămânii viitoare, tinerii voluntari vor să livreze laptopurile către unităţile de învăţământ din localitate.

Imagine indisponibilă

Casa Petri este o mică pensiune formată din patru camere, cu un total de 12 locuri. Fiecare cameră are o poveste aparte. Pe vremuri una dintre camere, o casă de patrimoniu cu pereţi de piatră de un metru grosime era un sediu de bancă unde minerii schimbau aurul extras în bani şi dinamită. Oferta de două nopţi de cazare pentru un laptop va fi disonibilă din sezonul 2021. Turul ghidat va fi oferit de trei tineri din Roşia Montană: Georgiana Jurca, Cristi Botar şi Darius Dbar.

  

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite