Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş face noi victime. Încă 20 de persoane, testate pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul testelor realizate în Alba a ajuns la peste 18.300
Numărul testelor realizate în Alba a ajuns la peste 18.300

Focarul de coronavirus de la fabrica de îngheţată din Sebeş are efecte în şase localităţi, respectiv în oraşul Sebeş şi în cinci comune din apropiere.

Potrivit DSP Alba, numărul total al persoanelor confirmate cu noul coronavirus a auns la 377, cu 20 mai mare faţă de situaţia de miercuri, 27 mai. 

De asemenea, sunt 253 de persoane vindecate şi 20 decese. Miercuri, în Alba, au fost prelucrate 445 de teste (351 la DSP şi 94 la SJU). Numărul total de teste a ajuns la cifra de 18.312. Cele 20 de cazuri confirmate au legătură cu focarul de la fabrica de îngheţată Alpin57 Lux. În total, 79 de persoane care au legătură cu acest focar s-au infectat cu noul coronavirus, fiind identificaţi într-o perioadă de şase zile.

”Cazurile nou apărute sunt contacţi de familie ai unor persoane deja confirmate, identificate ca urmare a anchetelor epidemiologice derulate de specialiştii DSP Alba în ultima săptămână. Noile cazuri nu reprezintă un nou focar, fiind răspândite pe teritoriul a şase localităţi din judeţul Alba, în special în zone rurale. Persoanele pozitive manifestă forme uşoare şi medii ale bolii, cea mai mare parte a lor prezentând simptomatologie specifică. Acestea au fost transportate la spitale din judeţ pentru supraveghere şi tratament”, precizează DSP Alba.

Numărul cazurilor active din judeţ a ajuns la 104, cel mai mare număr de pe parcursul lunii mai. Pe teritoriul României, au fost confirmate, în total, 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, până acum, 1.229 persoane diagnosticate cu infecţie au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 197 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 182 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.712 de  persoane. Alte 89.787 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Citiţi şi:

Primele femei primar din România. Misterul văduvei care a condus în 1907 o localitate din Apuseni

 

VIDEO Un tânăr din Alba Iulia a găsit o borsetă cu 5.000 de euro şi a dus-o acasă. Aventură cu final fericit pentru persoana care a piedut banii

 

VIDEO Primul zbor al unui tânăr pilot pe o aeronavă militară: „Toate aşteptările mi-au fost depăşite“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite