Vârstnic jefuit de un bărbat care voia să îi vândă cuțite și oale. Bătrânul a rămas fără economiile păstrate în casă

0
0

Un vârstnic de 92 de ani a fost jefuit de un alt bărbat printr-o metodă clasică. I-a spus că vrea să îi vândă cuțite și oale și a plecat din locuință cu o sumă mare de bani.

Autorul jafului a fost descoperit la scurt timp de polițiști FOTO Adevărul
Autorul jafului a fost descoperit la scurt timp de polițiști FOTO Adevărul

Potrivit IPJ Alba, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei au identificat un bărbat de 41 de ani, din comuna Cristești, județul Mureș, ca persoană bănuită de săvârșirea, la data de 24 noiembrie 2022, a unei infracțiuni de furt a cărei victimă a fost un bărbat de 92 de ani, din comuna Cetatea de Baltă județul Alba.

Bărbatul l-ar fi abordat pe vârstnic pentru a-i vinde oale și cuțite, context în care ar fi fost primit în locuință, unde, profitând de neatenția acestuia, i-ar fi sustras suma de 16.000 de lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate, întregul prejudiciu a fost recuperat și restituit păgubitului. 

Bărbatul din Mureș este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt, pentru care riscă până la 3 ani de închisoare. 

Pentru a nu deveni victime ale furturilor din locuință, polițiștii vin în întâmpinarea cetățenilor cu câteva recomandări:

 - Nu permiteți accesul în locuință celor care vin să prezinte diverse „promoții”, în scop caritabil sau pentru sondaje de opinie!

- Dacă sună la ușă persoane ce pretind că reprezintă unități care oferă servicii publice (deratizare, instalații electrice, termice sau de gaz), nu le lăsați să intre în casă decât după verificarea documentelor de identitate, respectiv a celor de serviciu!

- Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți sau despre vecini, nici măcar celor care susțin că sunt reprezentanții unor instituții, dacă nu pot face această dovadă

Tânăr reținut pentru furt și șantaj

Într-un alt caz, polițiști din Alba Iulia Iulia au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din Alba Iulia, care este cercetat pentru furt calificat și șantaj.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 11 noiembrie 2022, s-ar fi întâlnit cu un minor de 13 ani, din Teiuș, căruia i-ar fi cerut să își scoată lănțișorul din aur și să îi permită să îl fotografieze, context în care și l-ar fi însușit. Ulterior, i-ar fi cerut minorului suma de 200 de lei, pentru a-i înapoia bijuteria.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri