Femeie muşcată pe stradă de un câine agresiv. Proprietarul trimis în judecată riscă închisoarea

0
0
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, deoarece câinele agresiv al acestuia a muşcat o femeie.

Câinele nu avea nici lesă şi nici botniţă şi a atacat-o pe femeie imediat ce a ieşit din scara blocului unde locuieşte.

”În actul de sesizare s-a reţinut, în fapt că la data de 30.06.2021, în jurul orei 18:45, inculpatul (C. M.), în calitate de proprietar al unui câine de talie medie, metis, nu a luat măsurile legale în vederea prevenirii atacului canin, lăsându-şi câinele – cunoscut cu probleme de agresivitate – liber, într-un loc public, respectiv pe Aleea Independenţei din Ocna Mureş, fără botniţă şi fără lesă. Această omisiune a condus la muşcarea persoanei vătămate de gambe şi la producerea unor leziuni traumatice faţă de cea din urmă, vindecabile în 8-9 zile de îngrijiri medicale”, se precizează în rechizitoriul Parchetului.

Bărbatul deţinea mai mulţi câini metişi în apartamentul blocului. 

”La ieşirea din bloc a fost atacată de câinele inculpatului, un metis, de talie medie, de culoare albă cu pete negre (n.r. descriere ce corespunde celei făcute de inculpat) – care se plimba liber în locul public, fără a avea montată botniţă sau lesă, deşi era cunoscut ca având un comportament agresiv. Persoana vătămată mai declară faptul că inculpatul obişnuieşte să crească în apartamentul în care locuieşte mai mulţi câini maidanezi, care adesea provoacă disconfort celorlalţi locatari ai blocului cu nr. 24”, se mai arată în documentul prin care bărbatul a fost trimis în jduecată pentru infracţiunea de ”neluare a de către proprietarul câinelui a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane”.

Fapta se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Cauza a trecut de faza camerei premilinare a instanţei de fond pe data de 28 iulie 2022. Hotărârea poate fi contestată la Tribunalul Alba, iar ulterior dosarul va intra în faza de judecată.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Via Transilvanica, traseul de drumeţie lung de 1.400 de kilometri, aproape de final. Când va avea loc inaugurarea

 

Profesoara cu nota 10 la Titularizare nevoită să predea la patru unităţi de învăţământ

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite