Profesoara cu nota 10 la Titularizare nevoită să predea la patru unităţi de învăţământ

0
0
Maria Jantea predă la patru unităţi şcolare. Sursa foto: Facebook
Maria Jantea predă la patru unităţi şcolare. Sursa foto: Facebook

O tânără profesoară din Alba a obţinut nota 10 la examenul de Titularizare, în condiţiile în care predă la nu mai puţin de patru unităţi şcolare, aflate la mare distanţă unele de altele.

Maria Jantea locuieşte în Abrud şi predă Educaţie Muzicală la Liceul Sportiv din Sebeş, Liceul ”Alexandru Domşa” din Alba Iulia, Şcoala Gimnazială din Roşia Montană şi la Şcoala Gimnazială din Ciuruleasa.

Primele două sunt la 60, respectiv 75 de kilometri de domiciliu, în timp ce şcolile gimnaziale se află în localităţi din apropierea oraşului Abrud. Profesoara îşi are norma de bază la liceul de Sebeş, motiv pentru care este nevoită să facă o navetă complicate şi grea. ”Trebuie să fii foarte puternic pentru a face faţă”, spune profesoara, cu referire la situaţia sa de a fi obligată să predea în patru locuri.

Aceasta completează că multe cadre didactice ajung să predea ca suplinitori în mai multe unităţi şcolare, aflate la distanţă mare una de alta. 

”Se întâmplă în principal din cauza lipsei locurilor de muncă”, afirmă profesoara de muzică. Maria Jantea speră acum, după ce a trecut examenul de Titularizare cu brio, să obţină un post definitiv în apropierea oraşului de domiciliu.

„Nu m-am gândit să urmez această carieră şi la un moment dat chiar îmi displăcea. Într-un concurs de împrejurări am fost nevoită să merg pe acest drum, iar copiii m-au făcut să mă îndrăgostesc de ideea de a fi dascăl”, a completat aceasta. În scurta activitate de dascăl la şcoala din Roşia Montană a descoperit o elevă cu talent muzical, care, în final, a optat pentru Liceul de Arte din Alba Iulia.

În viziunea Mariei, examenul de Titularizare nu a fost foarte greu, dar nici foarte uşor susţinând că s-a pus accent pe modalitatea practică de predare la clasă. În Alba, a mai obţinut nota maximă la examen şi o educatoare, Sorin Burz, din comuna Vidra.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Povestea emoţionantă a unui copil de 10 ani care şi-a hrănit cinci zile cu cartofi patru fraţi mai mici abandonaţi de mamă

Operaţiunea „Turturica”, la final. Primăria Alba Iulia demolează un bloc locuit de romi pentru o parcare

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite