Dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori, preluat de Parchetul General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale
Cristian Pomohaci este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale

Parchetul General a preluat dosarul în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, instrumentat iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş.

Fapta pentru care este cercetat preotul se pedepseşte cu cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.

Preotul de la Moşuni este în mijlocul unui scandal mediatic, după ce în mediul online a apărut o înregistrare în care ar fi cerut favoruri sexuale unui tânăr care, la data respectivă, era minor. Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia a decis, în cazul preotului Pomohaci oprirea de la slujire, pentru 30 de zile, începând cu data de 29 iunie 2017.

„În această perioadă va trebui să îşi pregătească apărarea, având în vedere că deocamdată nu a putut demonta acuzaţiile”, a declarat Eugen Moldovan, consilier bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Preotul-vedetă trebuie să aducă până săptămâna viitoare dovezi din care să rezulte că nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc. Consiliul eparhial al Arhiepiscopiei va pronunţa, cel mai probabil, o decizie de caterisire a preotului în cazul în care acesta nu va prezenta dovezile solicitate.

Pomohaci a mai fost sancţionat în ultimii patru ani pentru abateri disciplinare, dar niciuna nu a avut legătură cu subiectul hărţuirii sexuale. Biserica Ortodoxă Română a anunţat măsuri stricte după scandalul în care este implicat părintele Cristian Pomohaci. Patriarhia Română, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii şi din toate instituţiile bisericeşti şi vor propune Sfântului Sinod soluţii concrete de promovare a vieţii duhovniceşti.

Peste 1.700 de susţinători ai părintelui-vedetă Cristian Pomohaci au depus un memoriu, în 4 iulie, la Arheipiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi la Patriarhie. Credincioşii solicită sprijin pentru restabilirea adevărului în ceea ce priveşte situaţia preotului de la Moşuni. Pomohaci este cercetat de Consistoriul Eparhial de la Alba Iulia şi riscă caterisirea, respectiv excluderea din Biserica Ortodoxă Română.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Reportaj din mijlocul enoriaşilor care îl susţin pe preotul Cristian Pomohaci: „Este nevinovat. S-a dat verdictul înainte de judecată“

 

AUDIO Preot celebru în Ardeal, acuzat că ar fi încercat să corupă sexual un tânăr. „Facem sex, te plătesc pentru sex“

 

Preotul Cristian Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor, oprit de la slujire pentru 30 zile. Vedeta din Moşuni respinge acuzaţiile

 

Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia cercetează cazul preotului Pomohaci, acuzat că a încercat să corupă sexual un minor

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite