Dosarul de corupţie al comisarului şef Milu Todea, trimis al Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul de corupţie al comisarului şef Milu Constantin Todea va fi trimis la Curtea Constituţională. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, ieri, sesizarea instanţei din Bucureşti şi suspendarea judecăţii cauzei până la soluţionarea excepţiilor de neconstituţionalitate invocate de apărătorii polişistului.

În dosar mai este judecat pentru aceleaşi acuzaţii şi subofiţerul Dănuţ Pleşa, finul comisarului şef Todea. „La termenul de judecată din 24.11.2009 au fost invocate de către apărătorii inculpaţilor mai multe excepţii privind neconstituţionalitatea unor texte legale Având în vedere cererile formulate, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus sesizarea Curţii Constituţionale şi suspendarea judecăţii cauzei până la soluţionarea excepţiilor de neconstituţionalitate de către instanţa competentă“, a spus Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Au dezvăluit o acţiune de filaj

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, în 4 decembrie 2008, au dezvăluit o acţiune de filaj prin care se urmărea prinderea în flagrant a unui angajat de la Registrul Auto Român Alba, în timp ce lua mită. “La data de 4 decembrie 2008, inculpatul Todea Milu Constantin, după o înţelegere prealabilă cu inculpatul Pleşa Gheorghe Dănuţ şi prin intermediul acestuia, a transmis, cu intenţie directă, date cu caracter secret dintr-un înscris ce avea ca obiect efectuarea unor activităţi investigative-operative într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia. Dosarul privea activitatea infracţională de corupţie desfăşurată de un angajat din conducerea Registrului Auto Român Alba Iulia, în scopul de a-l favoriza şi a-l pune pe acesta la adăpost de consecinţele legii penale”, se afirmă rechizitoriul Serviciului Teritorial DNA Alba Iulia. “Este o mascaradă pusă la cale pentru a mă discredita”, a spus Milu Todea, imediat ce a fost arestat preventiv de procurori.

Corupţia de la RAR Alba


Acţiunea de filaj “sabotată” de cei doi poliţişti îl avea drept ţintă pe un angajat al RAR Alba, Dorin Septimiu Buda. Acesta a fost trimis în luna mai în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă şi şantaj. Funcţionarul de la RAR este acuzat că a cerut şi primit bani pentru a programa peste rând autovehicule în scopul verificării documentelor pentru înmatricularea în circulaţie. Dorin Buda a stat în arest preventiv aproape trei luni, în timp ce Milu Todea şi Gheorghe Pleşa au “scăpat” doar cu 24 de ore.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite