Cum se vor desfăşura cursurile şcolare în Alba. Cinci localităţi, inclusiv Alba Iulia, sunt în scenariul roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

În cinci localităţi din judeţul Alba, printre care şi municipiul Alba Iulia, şcoala va începe luni, 8 februarie 2021, în scenariul roşu ceea ce înseamnă că vor participa fizic la cursuri doar elevii din ciclul primar şi preşcolarii.

Activitatea în unităţile de învăţământ reîncepe în semestrul al doilea de luni, 8 februarie, diferenţiat, potrivit celor mai recente decizii ale autorităţilor, şi în judeţul Alba. Se ia în considerare incidenţa cazurilor COVID în fiecare localitate.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba, scenariile oficiale pentru începerea, de luni, 8 februarie, a activităţii în unităţile de învăţământ din judeţ, vor fi cele actualizate potrivit situaţiei epidemiologice de la data de 5 februarie (material în actualizare).

În judeţul Alba, potrivit situaţiei valabile vineri, 5 februarie, în scenariul roşu sunt Alba Iulia, Mogoş, Daia Română, Ciugud, Meteş. În aceste localităţi (inclusiv unităţile arondate din sate/cartiere) vor merge la şcoală doar elevii din ciclul primar (clasele zero-IV) şi la grădiniţă, preşcolarii.

Vineri, 5 februarie, Ministerul Educaţiei a făcut publică rata de incidenţă pe localităţi (actualizată 5 februarie), comunicată de Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Potrivit acestei situaţii, scenariile propuse ar fi următoarele:

Scenariul roşu: Municipiul Alba Iulia şi comunele Mogoş, Daia Română, Ciugud, Meteş.

Scenariul galben: Municipiile Aiud, Sebeş, Blaj, oraşele Cugir, Ocna Mureş, Teiuş şi comunele Câlnic, Cetatea de Baltă, Crăciunelu de Jos, Galda de Jos, Ighiu, Jidvei, Livezile, Mihalţ, Ocoliş, Pianu, Săliştea, Săsciori, Sântimbru, Stremţ, Şibot, Şona, Unirea.

Scenariul verde: Oraşele Câmpeni, Abrud, Baia de Arieş, Zlatna şi comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Berghin, Bistra, Blandiana, Bucerdea Grânoasă, Bucium, Cenade, Cergău, Ceru-Băcăinţi, Ciuruleasa, Cricău, Cut, Doştat, Fărău, Hopârta, Horea, Gârbova, Gârda de Sus, Întregalde, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Lupşa, Mirăslău, Noşlac, Ohaba, Poiana Vadului, Ponor, Poşaga, Rădeşti, Râmeţ, Rimetea, Roşia Montană, Roşia de Secaş, Sălciua, Sâncel, Scărişoara, Sohodol, Şpring, Şugag, Vadu Moţilor, Valea Lungă, Vidra, Vinţu de Jos.

Scenarii pentru redeschiderea şcolilor din 8 februarie:

Scenariul 1: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

– participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul 2: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori

- participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie

Scenariul 3: Incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

- participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar

- participarea zilnică, în sistem online a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Vă mai recomandăm şi:

 

Incendiu uriaş la Alba Iulia cu pagube de sute de mii de lei. Un depozit de aparate electrocasnice a fost distrus 

 

Şase spitale din Alba nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Ce alte probleme au descoperit cei de la ISU

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite