Cum a vrut să scape un şofer recidivist, care a ucis în accident rutier un tânăr de 19 ani, cu închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dosar în care Parchetul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu un şofer ce a promocat un accident de circulaţie mortal a fost respins de instanţa de judecată şi retrimis la procurori pentru continuarea cercetărilor.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă într-un dosar de ”ucidere din culpă” în care Parchetul a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu şoferul vinovat (Popazu Stere), pentru 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. 

Instanţa a decis definitiv să respingă acordul de recunoaştere pe motiv că inculpatul, care domiciliază în Constanţa, este recidivist, iar Parchetul trebuiea să ţină cont de cazierul acestuia. Accidentul rutier provocat de inculpat a avut loc în ianurie 2016, pe DN1, între Sebeş şi Alba Iulia, în zona ”trei poduri” şi s-a soldat cu decesul unui tânăr de 19 ani din Lancrăm. 

Inculpatul conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă şi, din cauza neatenţiei, nu a observat coloana de maşini oprită în faţa sa şi a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară. ”În timp ce conducea camionul, a observat o coloană de maşini în faţa sa, ultima fiind o dubă de culoare albă cu inscripţii roşii, care a oprit în faţa sa, iar în momentul în care a călcat frâna, semiremorca (vagonul) l-a împins şi l-a aruncat pe contrasens, din cauză că nu a ţinut frâna, atingând cu oglinda retrovizoare dreapta duba care oprită în faţa sa. în momentul în care a fost aruncat pe contrasens a intrat în coliziune cu un autovehicul care circula din sens opus. (…) Accidentul şi moartea victimei puteau fi evitate în condiţiile în care inculpatul observa modul în care se desfăşura traficul în faţa sa, respectiv coloana oprită de autovehicule şi efectua din timp manevrele necesare pentru a evita coliziunea cu autovehiculul care circula în faţa sa pe acelaşi sens de mers”, se afirmă în motivarea deciziei de la instanţa de fond. Popazu Stere a mai fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, în 2014, la Tribunalul Tulcea, pentru evaziune fiscală.

”Instanţa apreciază că în mod greşit nu s-a reţinut în sarcina inculpatului săvârşirea faptei în stare de pluralitate intermediară în condiţiile în care din fişa acestuia de cazier rezultă că a fost condamnat la 2 ani de închisoare, pedeapsă suspendată condiţionat pe un termen de încercare de 4 ani. (…) Pentru aceste considerente, instanţa va respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu inculpatul Popazu Stere, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, se mai susţine în document. Dosarul va reveni la Parchet unde vor fi reluate cercetările şi va fi emis un rechizitoriu.

Citiţi şi:

Condiţii de lux în viitorul arest de la IPJ Alba: cameră pentru vizite intime, aer condiţionat, club cu internet. Lucrările costă două milioane de lei

 

Cum se reglează geamurile termopan în funcţie de anotimp. Lista activităţilor de întreţinere periodică absolut necesare

Cum se realizează un site, cât costă un domeniu şi serviciul de găzduire

Cum funcţionau cele 4 case de toleranţă din Alba Iulia în urmă cu 140 de ani. Hangiu amendat pentru că a pus o prostituată să-şi amuze clienţii

Omul de afaceri care a murit în incidentul aviatic din Alba ar fi zburat ilegal cu avionul. Aeronava nu era înmatriculată

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite