Crimă într-un sat din Alba: un bărbat şi-a omorât soţia în bătaie după care a pus-o într-un sicriu ca să o îngroape

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 59 de ani din Alba a fost arestat preventiv după ce şi-a ucis soţia în bătaie, iar apoi a aşezat-o într-un sicriu ca şi cum ar fi murit din cauze naturale.

Crima, care a fost de o cruzime rară, s-a petrecut, vineri, în localitatea Gârbova, de lângă municipiul Sebeş. 

Bărbatul şi-a lovit soţia cu bestialitate până când femeia a rămas fără suflare. Apoi, a mers să cumpere un sicriu, după care s-a dus la medicul de familie să ceară certificatul de deces.

Femeia, în vârstă de 53 de ani, nu figura cu boli cronice astfel că medicul şi-a dat seama că ceva nu este în regulă. A anunţat imediat poliţia, iar bărbatul a fost reţinut. Acum el urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. Potrivit unui comunicat de presă, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 17.10.2016, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului Ruginosu Aurel pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor.

”Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că, în data de 14.10.2016, în jurul orelor 17.30, inculpatul aflat la locuinţa sa din satul Reciu, comuna Gârbova, judeţul Alba, pe fondul unui conflict spontan cu soţia sa victima R.M.,  i-a aplicat acesteia din urmă multiple lovituri cu obiecte contondente, care i-au cauzat hemoragie internă şi externă consecutivă unui politraumatism cu hematoame multiple faciale, toraco-abdominale, fesiere, ale membrelor superioare, fracturi costale, hemo-pneumotorax stâng, rupturi pulmonare care au condus la deces. Inculpatul a încercat să ascundă urmele infracţiunii prin toaletarea cadavrului şi pregătirea grabnică a înmormântării, solicitând în acest sens medicului de familie emiterea unui Certificat constatator al decesului, însă acesta a refuzat şi a înştiinţat organele competente. Astfel, cadavrul victimei a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Alba unde a fost examinat şi s-au emis primele constatări preliminare cu privire la moartea acesteia”, se afirmă în comunicatul procurorilor.

La data 17.10.2016, prin ordonanţa procurorului criminalist de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, s-a dispus reţinerea inculpatului pe o durată de 24 de ore, iar la data de 18.10.2016 s-a formulat propunerea de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie raportată la infracţiunea de omor, faţă de inculpatul susnumit, pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ruginosu Aurel pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 18.10.2016, sens în care a fost emis şi mandatul de arestare preventivă.  

 

Citiţi şi:

 

Au luat credite ilegale pe numele a 20 de angajaţi cu adeverinţe false. După 10 ani a venit nota de plată: condamnare la închisoare

 

Cum a fost scăpat de conflict de interese penal un primar de la ţară. Motivarea ridicolă ar putea ajunge studiu de caz

 

Criminalul din Cugir, trimis în judecată. Bărbatul şi-a înjunghiat fosta concubină şi pe tatăl acesteia, care a murit la spital

 

Trei tineri arestaţi preventiv la Alba Iulia pentru 17 furturi din maşini. Prejudiciul depăşeşte 40.000 de lei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite