Cât de pregătite sunt spitalele din Alba pentru o situaţie de urgenţă. Trei unităţi sanitare au ventilatoare şi paturi la ATI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unităţile sanitare din Alba se pregătesc pentru o posibilă nevoie de aparatură şi paturi în perspectiva apariţiei cazurilor de îmbolnăviri de coronavirus şi în judeţ.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a luat în comdodat un aparat Real Time – PCR, pentru diagnosticarea într-un timp cât mai scurt a posibilelor cazuri de coronavirus. Aparatul va ajunge la Alba Iulia în 14 zile, a spus directorul instituţiei medicale, Diana Mârza, pentru alba24.ro.

După instalarea aparatului, suspecţii de COVID-19 vor putea afla în doar şase ore dacă testele rapide confirmă sau nu infectarea cu coronavirus. Procedura Real Time-PCR este o tehnică de laborator a biologiei moleculare bazată pe reacţia în lanţ a polimerazei.

Aparatul va fi amplasat în laboratorul de analize al spitalului. Totodată, la nivelul instituţie a fost stabilit un plan de acţiuni. Dacă vor fi între 1 şi 10 persoane infectate, va fi activat un cod galben, iar dacă vor fi mai mult de 10, se activează codul roşu. De asemenea, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a mai achiziţionat 200 de echipamente de protecţie categoria III – specifice în lucrul cu substanţe biologice şi viruşi/chimice.

Fiecare echipament este compus din: combinezon tip TYCHEM culoare galbenă – protecţie biologică tip 3; ochelari de protecţie – lentilă din policarbonat, aerisire indirectă; botoşei impermeabili; mănuşi din nitril – degete texturate, culoare albastră, lungime 240 mm; mască protecţie respiratorie înaltă. Valoarea totală a echipamentelor de protecţie este de 70.000 de lei.

Spitalul Judeţean de Urgenţe Alba Iulia are 18 ventilatoare, iar cel din Blaj, deţine 2 astfel de aparate. De asemenea, spitalul din Aiud are un ventilator, astfel că numărul acestora ajunge în judeţ la 21. Mai multe aparate de ventilaţie pot fi aduse în aproximativ trei zile, dacă va fi necesar. În tot judeţul există 200 de aparate de oxigen.

Spitalul Judeţean are 23 de locuri de izolare la secţia ATI; bolnavii pot sta în 7 saloane diferite (câte unul în salon). Spitalul din Blaj are 15 locuri (4 saloane) la ATI, iar spitalul din Aiud deţine 10 locuri la ATI.

Citiţi şi:

 

FOTO Impact mortal între un Porsche şi un Touareg. Un bărbat de 47 de ani a decedat pe loc

 

Patru persoane venite din Italia, amendate de DSP Alba cu 80.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu

 

Afacerea telefoanelor mobile ieftine vândute în magazine sub carcase celebre. „Tunul“ calculat - peste 1 milion de euro

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite