Patru persoane venite din Italia, amendate de DSP Alba cu 80.000 de lei pentru că nu au respectat măsurile de izolare la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patru persoane au fost amendate de inspectorii sanitari din Alba
Patru persoane au fost amendate de inspectorii sanitari din Alba

Inspectorii DSP Alba au aplicat luni, 9 martie 2020, patru amenzi în valoare totală de 80.000 de lei pentru patru persoane care nu au respectat obligaţia de a sta izolate la domiciliu după ce s-au întors din Italia.

”Astăzi, 9 martie 2020, DSP Alba, prin inspectorii sanitari, a aplicat patru sancţiuni cu amendă contravenţională persoană fizică, în cuantum de 20.000 lei fiecare, la patru persoane aflate în izolare la domiciliu, care nu au respectat această masură până la terminarea perioadei de izolare de 14 zile”, a precizat Aleandru Sinea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică. Este vorba despre o femeie şi trei bărbaţi, rude între ele, din două comune.

Sancţiunile au fost aplicate in baza H.G.nr. 857/2011 art.34 lit. m, pentru nerespectarea de catre persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevazute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile. Inspectorii sanitari au aplicat o astfel de amendă şi săptămâna trecută, valoarea fiind în acest caz de 10.000 de lei.

Numărul persoanelor aflate în autoizolare în Alba a scăzut, luni, faţă de duminică, la mai bine de jumătate, după ce elevii şi profesorii unui liceu din Alba Iulia, care au călătorit în urmă cu peste două săptămâni în Italia, în regiunea Veneto, precum şi familiile acestora, au putut părăsi locuinţele după cele 14 zile de izolare la domiciliu. Potrivit datelor transmise de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba, luni se aflau în autoizolare la domiciliu 157 de persoane, număr mult scăzut faţă de cel anunţat duminică, atunci când erau 329. 

Această scădere se datorează faptului că luni au ieşit din autoizolare cei 51 de elevi şi profesori ai Liceului de Arte din Alba Iulia, care s-au putut astfel reîntoarce la şcoală după ce au stat 14 zile la domiciliu. Alături de ei, au ieşit din izolarea la domiciliu şi membrii familiilor acestora - părinţi, fraţi etc. Membrii grupului au fost asimptomatici, cu excepţia unei eleve de 15 ani, care, la un moment dat, a fost spitalizată, alături de mama sa, pentru câteva zile, după ce a prezentat febră. A ieşit negativ atât testul de coronavirus, cât şi cel de gripă. Un grup de 51 de elevi şi profesori de la liceul de artă din Alba Iulia s-a reîntors în 23 februarie, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia, unde au fost prezenţi, printre altele, la Carnavalul de la Veneţia. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite