Bătaie între vecini, în parcarea unui supermarket. De la ce s-au luat cei doi bărbați

0
Publicat:

O dispută între vecini s-a transformat într-o agresiune și, în final, într-un dosar penal. Un taximetrist a atacat un alt șofer pe care l-a urmărit în trafic.

Agresorul a primit, totuși, amendă penală pentru tulburarea liniștii publice FOTO Adevărul
Agresorul a primit, totuși, amendă penală pentru tulburarea liniștii publice FOTO Adevărul

Incidentul a avut loc în decembrie 2021, iar prima hotărâre a fost pronunțată în 18 octombrie 2023. Inculpat este un șofer de taxi din Alba Iulia, iar parte vătămată este un vecin de-al său.

Potrivit rechizitoriului, în 20 decembrie 2021, în parcarea unui magazin din Alba Iulia, pe fondul unei stări conflictuale preexistente, inculpatul (Ioan M.), șofer de taxi, s-a deplasat la autovehiculul în care se afla vecinul său şi l-a lovit în mod repetat cu pumnul în zona capului de aproximativ 14 ori, provocându-i leziuni ce au necesitat un număr de 7-8 zile de îngrijiri medicale.

Prin comportamentul agresiv manifestat în spaţiul public, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică a persoanelor care au observat incidentul.

Victima a declarat că se deplasa cu autoturismul personal pe Bulevardul Revoluţiei 1918 spre Calea Moţilor în zona Pieţei din Cetate, iar în staţia de taxi se afla staţionat vecinul său, în calitate de taximetrist.

A completat că a încercat să evite o gură de canal astfel că a tras volanul spre autoturismul în care se afla taximetristul, iar ulterior şi-a continuat deplasarea.

A fost urmărit de către vecinul său, iar în momentul în care a parcat autoturismul la magazinul Profi, acesta l-a blocat cu autoturismul, s-a dat jos din maşină, i-a deschis portiera şi l-a lovit cu pumnul în zona feţei până când au intervenit mai mulţi martori.

Agresorul a declarat că vecinul cu care era în conflict a avut intenția de a-l lovi cu mașina, motiv pentru care l-a urmărit până în parcare și l-a lovit.

Victima și-a retras plângerea

Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere ale magazinului și a fost confirmat și de martorii care au intervenit pentru a-l opri pe taximetristul agresor.

Pe parcursul procesului, victima și-a retras plângerea pentru fapta de lovire, între cei doi intervenind împăcarea, cel mai probabil în urma achitării unei sume de bani, astfel încât taximetristul a scăpat de o pedeapsă mai dură.

El a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 3.000 de lei pentru infracțiunea de tulburare a ordinii și liniștii publice. Instanța a luat în considerare și că taximetristul lucrează acum în Germania, iar pedeapsa pecuniară este suficientă pentru că altă măsură i-ar pune în pericol situația profesională și financiară. 

„Având în vedere faptul că în prezent inculpatul locuieşte şi munceşte pe teritoriul Germaniei, instanţa apreciază ca fiind oportună aplicarea unei pedepse cu amenda penală, fiind posibilă atingerea scopului sancționator şi, deopotrivă, preventiv, al pedepsei chiar şi fără stabilirea unei pedepse cu închisoarea. Instanţa are în vedere faptul că stabilirea unei pedepse, chiar şi în contextul amânării acesteia, ar pune inculpatul în situaţia de a se deplasa frecvent în România pentru s-şi îndeplini obligaţiile, aspect de natură să pună în pericol stabilitatea şi chiar existenţa locului de muncă din străinătate”, a precizat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite