Aventurile penale ale unui minor de 15 ani din Cugir: cinci furturi, o tâlhărie şi patru operaţiuni ilegale cu carduri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorul a scos ilegal bani de pe cardurile victimelor
Minorul a scos ilegal bani de pe cardurile victimelor

Un minor în vârstă de 15 ani din oraşul Cugir a fost arestat la domiciliu pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi două infracţiuni de acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în data de 13 noiembrie 2016, inculpatul B. Dan Gabriel a pătruns prin utilizarea de chei potrivite în autoturismul unei persoane vătămate, parcat pe o stradă din oraşul Cugir, de unde a sustras două portofele, în interiorul cărora se găseau suma de 2.200 lei, documente, acte de identitate şi două carduri bancare a două persoane.

La data de 14 noiembrie 2016, inculpatul a retras de la un ATM suma de 300 lei utilizând cardul aparţinând unei persoanei vătămate şi a efectuat o interogare a contului celeilalte folosind cardul acesteia. În data de 20 ianuarie 2017, în jurul orei 15.45, inculpatul B. Dan Gabriel a pătruns într-un vestiar din incinta unei grădiniţe din oraşul Cugir, de unde a sustras din geanta persoanei vătămate I.E. portofelul acesteia, în care se aflau cartea de identitate, două carduri bancare, suma de 50 lei, precum şi alte documente personale. După sustragerea cardurilor, în jurul orei 16.09, inculpatul s-a deplasat la un ATM şi a retras suma de 50 lei utilizând cardul aparţinând persoanei vătămate.

Inculpatul are vârsta de 15 ani, iar faţă de acesta s-a pus în mişcare acţiunea penală în cursul anului 2016 în două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi furt în scop de folosinţă. Totodată, inculpatul a fost trimis în judecată sub control judiciar pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie calificată.

La data de 27 ianuarie 2017, procurorul a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de acesta pe o perioadă de 30 zile, însă judecătorul de drepturi şi liberăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a respins propunerea şi a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Oraşului Cugir, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

În Alba s-a găsit sursa defrişărilor ilegale de păduri: 15 persoane trimise în judecată pentru tăierea a 217 arbori

 

Tragedie la Alba Iulia. A murit şi soţia bărbatului decedat în urma exploziei din locuinţă: ”Cristi, Anca este alături de tine. Nu mai eşti singur”

 

Campanie pe Facebook pentru donare de sânge în sprijinul unui tânăr din Alba rănit grav într-un accident rutier

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite