În Alba s-a găsit sursa defrişărilor ilegale de păduri: 15 persoane trimise în judecată pentru tăierea a 217 arbori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
15 persoane fizice sunt acuzate că au tăiat ilegal 217 arbori
15 persoane fizice sunt acuzate că au tăiat ilegal 217 arbori

În Alba a fost descoperită cauza tăierilor ilegale de păduri. 15 persoane au fost trimise în juuecată de procurori pentru tăiere ilegală de arbori, cu un prejudiciu de 17.000 de lei (170 de milioane de lei vechi). În Alba, la Sebeş, se află sediul cental al companiei Holtzindustrie Schweighofer, aflată de mai mulţi ani în centrul unui scandal privind tăieri ilegale de păduri.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a finalizat rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 15 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori de pe raza comunei Vinţu de Jos. Aceştia au provocat un prejudiciu de aproape 20.000 de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2008-2013, inculpaţii au tăiat fără drept un număr de 217 arbori de diferite esenţe, cu un volum total de aproximativ 80 mc, din pădurile aparţinând mai multor persoane vătămate, situate pe raza comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba. În urma activităţilor infracţionale ale inculpaţilor a rezultat un prejudiciu total prin tăiere de circa 11.000 lei fără TVA şi un prejudiciu total produs prin furt de circa 6.000 lei. Inculpaţii nu au antecedente penale.

Totodată, procurorul a dispus disjungerea cauzei, formarea unui nou dosar penal şi trimiterea acestuia la organele de cercetare penală în vederea continuării cercetărilor cu privire la 10 suspecţi acuzaţi de săvârşirea în mod similar a unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori.

Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia – Biroul de Investigaţii Criminale, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În noiembrie 2015, mai mulţi localnici din Vinţu de Jos au intrat în atenţia Poliţiei, pentru tăieri ilegale de arbori. Activităţile de cercetare efectuate în 5 noiembrie 2015 au vizat şapte persoane din comuna Vinţu de Jos, în sarcina cărora s-a faptul că, în perioada 2008 – 2013, au participat împreună cu alte persoane la tăierea ilegală de arbori şi sustragerea materialului lemnos rezultat de pe o suprafaţă de 21 de hectare de pădure de gorun, situată pe raza comunei Vinţu de Jos, aflate în proprietatea unor persoane fizice.

Citiţi şi:

România la 1913, în National Geographic: „Ţară prosperă cu armată temută, mare exportatoare de grâne, vin şi petrol“

Agricultorii din Alba înlocuiesc culturile tradiţionale cu lavanda. Cât costă şi la ce este bun ”uleiul esenţial”

Ce reprezintă numărul de stele la un hotel. Serviciile exacte pe care trebuie să le ofere în funcţie de fiecare clasificare

Aventura unui preot din Transilvania în America: strămoşul românilor din diaspora s-a împrietenit cu Benjamin Franklin

Primul român ajuns primar în Spania lucrează fără salariu pentru comunitate: „M-au votat spaniolii din comună“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite