Au vrut să evadeze ca în Prison Break. Planul a fost făcut în Penitenciarul Aiud

0
Publicat:

Doi deținuți care execută pedepse cu închisoarea la Penitenciarul Aiud (Alba) au vrut să evadeze după o metodă copiată din serialul Prison Break. Tentativa le-a adus un nou dosar și un supliment de pedeapsă.

Cei doi sunt închiși la Penitenciarul Aiud FOTO Adevărul
Cei doi sunt închiși la Penitenciarul Aiud FOTO Adevărul

Cei doi deținuți (Mihai C. și David H.) au declarat în timpul urmăririi penale că după ce s-au uitat la serial s-au gândit că pot pune în practică și ei un plan de evadare din închisoare.

Tentativa a avut loc în data de 9 iulie 2020, când au rupt piciorul de la un scaun și au început să sape în tavan. În primă instanță au crezut că vor reuși să ajungă într-o altă încăpere, însă apoi lucrurile s-au complicat.

Aceștia au descoperit că tavanul era placat cu polistiren pe care l-au dat jos rapid, însă în scurt timp au dat de placa de beton, iar tentativa de evadare s-a terminat în celula Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud, au precizat pentru alba24.ro, reprezentații Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Deținuții au vrut să ascundă fapta, dar au fost descoperiți rapid de către gaadieni. La percheziții, asupra unuia dintre cei doi deținuți, a fost găsit un caiet în care era făcută o schiță cu ruta de evadare pe care trebuiau să o urmeze.

Cei doi riscă cel puțin încă 6 luni de înhisoare la pedepsele pe care le execută în prezent și nici nu vor putea fi liberați condiționat.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Aiud în 21 iunie 2023 și va urma etapa camerei preliminare.

Penitenciarul Aiud este profilat pe custodierea persoanelor private de libertate bărbaţi, clasificate în regimurile de executare a pedepsei „maximă siguranţă”, „închis” şi „deschis”.

Capacitatea legală de cazare este de 723 de locuri, distribuite la 289 camere de deţinere. În prezent aici se derulează investiții importante pentru modernizarea capacităților de deținere a persoanelor condamnate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite