Amantul, banii și șantajul. Calvarul unei femei care a cedat unui bărbat cunoscut pe internet

0
Publicat:

Un individ care a șantajat o femeie cu imagini indecente a fost condamnat, definitiv, la închisoare cu executare pentru faptele sale, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Șantaj amoros SURSA Shutterstock
Șantaj amoros SURSA Shutterstock

Bărbatul (Alexandru D.) a „agățat” o femeie care își promova în online o afacere, o companie care se ocupa cu vânzarea de lingouri de aur, prin intermediul unei rețele de socializare. După ce au discutat despre afacere, bărbatul s-a arătat interesat să investească și el 20.000 euro în firma femeii. Relația dintre cei doi a evoluat și pe plan personal, astfel că la un moment dat ei au devenit amanți.

Inculpatul a abordat-o pe persoana vătămată pe rețeaua de socializare, ocazie cu care cei doi au purtat unele discuții despre viața personală a fiecăruia, discuții în care i-a cerut acesteia să folosească un limbaj vulgar în exprimare, deoarece așa îi place lui, lucru pe care persoana vătămată l-a făcut. Cei doi au purtat mai multe conversații prin mesaje text, în care ambii foloseau un limbaj vulgar, trimițându-și totodată și capturi foto în ipostaze indecente sau fișiere video în astfel de ipostaze”, se precizează în hotărârea instanței.

Ulterior, au întreținut de comun acord raporturi sexuale, iar după aproximativ 1-2 zile femeia a fost contactată din nou de către bărbat, care i-a cerut să-l împrumute cu suma de 2.000 lei. Femeia a refuzat susținând că nu are suma de bani solicitată.

Testat cu detectorul de minciuni

Bărbatul a revenit cu aceeași solicitare, amenințând-o că în cazul în care îl refuză, o să-i spună soțului ei faptul că l-a înșelat și îi va trimite acestuia înregistrări video cu raporturile lor intime, înregistrări despre care femeia nu avea cunoștință și nu și-a dat consimțământul să fie realizate.

În final, văzând că victima nu cedează, bărbatul l-a contactat pe soțul acesteia și i-a trimis și fișiere video cu soția sa în ipostaze indecente. Bărbatul a recunoscut, în final, că i-a cerut bani, dar a susținut că nu a șantajat-o. A spus că a luat legătura cu soţul ei deoarece era nervos, şi-a pierdut timpul cu ea şi nu a avut niciun beneficiu. Autorul faptei a fost testat și cu detectorul de minciuni, test pe care l-a căzut.

„Interpretarea diagramelor poligraf a evidențiat că răspunsurile acestuia au provocat modificări specifice comportamentului simulat în traseele respiratorii, traseul electrodermal și în traseele cardiovasculare – subiect nesincer”, potrivit sursei citate.

Bărbatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 3 luni de închisoare în regim de detenție și a fost obligat să plătească victimei sale daune morale în valoare de 5.000 de euro. Hotărârea definitivă a fost pronunțată în 24 octombrie 2023.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite