Albaiulianul Mihnea Costachi, triplu campion naţional la şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albaiulianul Mihnea Costachi a obţinut trei medalii de aur la categoria băieţi sub 10 ani la concursul naţional de şah încheiat ieri la Voineasa. De asemenea, şahistul Adrian Sechereş a fost inclus în lotul naţional de juniori sub 12 ani.

În urma acestui rezultat juniorul albaiulian Mihnea Costachi, antrenat de Mihai Ghindă şi Marius Ceteraş a obţinut dreptul de a reprezenta România la Balcaniada de juniori pe echipe, care se va desfăşura în perioada 2-7 mai la Călimăneşti, precum şi la Campionatele Mondiale de juniori de la Halkidiki (Grecia) din luna octombrie.

Mihnea Costachi şi Adrian Sechereş s-au transferat la sfârşitul lunii martie de la Clubul Municipal de Şah Alba Iulia la CSŞ 1 Timişoara.

Rezultate bune pentru clubul din Alba Iulia

Juniorii clubului municipal de şah albaiulian au avut şi ei evoluţii bune. Tudor Sfârlog, care a revenit după şapte luni de absenţă din competiţii, a obţinut o medalie de bronz în proba de blitz şi locul 4 în proba de şah rapid. David Cordea s-a clasat pe locul 6 în proba de şah clasic, fiind inclus în lotul naţional de juniori sub 16 ani, şi pe locul 4 în proba de şah rapid.

Mezinul delegaţiei albaiuliene, George Ileană (antrenori Cristian Borşia şi Dan Cantemir), a fost selecţionat şi el în lotul naţional de juniori sub 10 ani, clasându-se pe locul 11 la şahul practic şi pe locul 8 în proba de blitz.

La categoria băieţi sub 18 ani, Alexandru Sechereş s-a clasat pe locul 9 în proba de şah rapid.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite