Alba Iulia: Flasmob pentru Parcul Custozza. Rugăciune şi reculegere în memoria copacilor sacrificaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copaci tăiaţi în parcul Custozza
Copaci tăiaţi în parcul Custozza

Opozanţii proiectului de sistematizare a Parcului Custozza şi-au dat întâlnire marţi la ora 18.00 în zona parcului pentru a se ruga şi protesta în tăcere în memoria copacilor tăiaţi.

„Cei care iubesc natura şi doresc protejarea spaţiilor verzi din oraş sunt asteptaţi marţi, 7 iunie, ora 18.00, în faţa gardurilor Grup Corint SA din zona Universităţii cu rugăciunea listată. Foile cu rugăciunea vor fi agăţate de gardul împrejmuitor al şantierului astfel încât să fie vizibile de peste tot“, se afirmă într-un anunţ al organizatorilor momentului postat pe Facebook. 

Participanţii vor păstra şi un moment de reculegere. „După 10 minute toată lumea prezentă se va deplasa în faţa Catedralei Reîntregirii unde va păstra un moment de reculegere în memoria arborilor sacrificaţi în numele zeului ban. După un minut fiecare va pleca unde va dori. Nu se vorbeşte nimic, totul se desfăşoară în tăcere. În faţa catedralei ne strângem în grup compact şi ne plecăm capetele timp de un minut“, se mai susţine în anunţul menţionat.

Termenul de Flashmob descrie o adunare foarte scurtă în timp, de obicei câteva minute, într-un loc public, în timpul căreia participanţii efectuează o anumită acţiune neobişnuită, după care grupul se răspândeşte.

Citiţi şi: Apărătorii Parcului Custozza lanzează acuzaţii de ilegalitate. Numele unui arheolog folosit în proiect fără a fi consultat

Protest împotriva distrugerii Parcului Custozza din Alba Iulia: „Copacii sunt în inima noastră şi a cetăţii!“

Lanţ viu în Parcul Custozza din Alba Iulia: „Pavelele aduc bani, copacii aduc sănătate“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite