Vacanta in bucatarie - Pateu de iepure inecat in whisky scotian
0Una dintre cele mai populare mancaruri scotiene este pateul de iepure. Nu exista restaurant in Scotia unde sa nu gasesti acest preparat culinar. Pentru a prepara aceasta delicatesa aveti nevoie de
Una dintre cele mai populare mancaruri scotiene este pateul de iepure. Nu exista restaurant in Scotia unde sa nu gasesti acest preparat culinar. Pentru a prepara aceasta delicatesa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: carne de iepure, ceapa, unt, condimente si aspic. Se folosesc pulpele din fata, ficatul si maruntaiele. Pulpele se fierb sub presiune pana se dezoseaza dupa care se dau de doua ori prin masina de tocat carne. Puneti totul intr-un castron impreuna cu trei-patru cepe calite, dar nu arse, si o lingura de boia iute. Bateti la mixer, cu doua pachete de unt, un varf de coriandru si nucsoara. Cand este aproape omogenizat, se toarna doua paharele de whisky (sa nu confundati cu pahare!). Intr-o tava de cozonac se pune un deget de aspic si se asaza pateul imbracat tot in aspic. Se da la foc mic aproximativ 45 de minute si se serveste cu fulgi de cartofi. Dupa ce ati terminat de mancat puteti savura un ceai cu jeleu sau o cafea aurie.