„Ursuleţu’“ de Snagov, garantul edilului din Jilava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarii din Jilava şi Snagov, dar şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov vor petrece trecerea dintre ani după gratii.

DNA a obţinut mandate de arestare pe numele celor trei în unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din administraţia locală. Omul de afaceri Florian Puiu i-a denunţat pe cei trei, dar şi pe alţi doi oameni de afaceri şi doi notari, întrucât aceştia i-ar fi cerut milioane de euro pentru a-l ajuta cu un plan cadastral pentru terenurile pe care le deţinea în Jilava (Ilfov). Iniţial, primarul din Jilava, Adrian Mladin, i-ar fi cerut lui Florian Puiu 500.000 de euro, din care ar fi primit efectiv 50.000 de euro, pentru a interveni pe lângă Ruxandra Ghiba, şefa Oficiului de Cadastru Ilfov, învinuită la rândul său în acest dosar.

Întrucât lucrurile se mişcau greu, Puiu a apelat la primarul din Snagov, Apostol Muşat, care s-ar fi oferit să vorbească el personal cu edilul din Jilava, fiind un apropiat de-al acestuia. „Primarul Adrian Mladin recunoaşte că a demarat întocmirea planului parcelar pentru terenurile denunţătorului numai după intervenţia primarului Apostol Muşat, cunoscut sub porecla Ursuleţu', care a şi garantat afacerea".

Intervenţii

Înainte de a vorbi cu Muşat, Mladin l-ar fi sfătuit pe Puiu să nu mai intervină la nimeni şi să nu mai discute cu absolut nimeni. DNA susţine că Mladin s-ar fi referit la Apostol Muşat şi la apropiatul acestuia, Ion Scaeţeanu, „precizându-i că aceştia trebuie să mai aibă răbdare că o să-şi primească partea lor, dar nu milioanele la care visau, ci mai puţin". La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, ar fi cerut pentru această „afacere" 100.000 de euro.

Judecătorii au motivat arestarea primarului din Jilava, Adrian Mladin, şi a celui din Snagov, Apostol Muşat, precum şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Ilfov, Gheorghe Roman, prin faptul că aceştia ar reprezenta pericol social.

3,6 milioane de euro a fost mita totală cerută în acest dosar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite