UPDATE Cod portocaliu de inundaţii pentru Neajlov şi Pârâul Câinelui. Mai multe judeţe sunt sub Cod galben de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au emis, duminică, avertizări de cod galben de vânt, valabile pentru mai multe judeţe din ţară. Vântul ar putea atinge şi depăşi la rafală chiar şi 80 de kilometri pe oră. De asemenea, pentru râul Neajlov din judeţul Giurgiu şi pentru Pârâul Câinelui (judeţul Teleorman) a fost prelungit codul portocaliu de inundaţii până luni, la prânz.

UPDATE Până la ora 22.30, arii extinse ale judeţelor Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, dar şi zona de munte a judeţelui Prahova se află sub cod galben de vânt care ar putea atinge şi depăşi la rafală 60 de kilometri pe oră, iar la munte va depăşi 80 de kilometri pe oră.

Judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi se află sub avertizare de cod galben de vânt. Până la ora 22.15, vântul va atinge la rafală 60 de kilometri pe oră şi, izolat, 70 de kilometri pe oră.

Litoralul şi Delta Dunării se află, până la ora 20.00, sub cod galben de vânt care ar putea atinge şi depăşi la rafală 60-80 de kilometri pe oră.

UPDATE: Avertizarea de cod portocaliu de inundaţii se prelungeşte pentru râul Neajlov, pe sectorul Vadu Lat - Călugăreni din judeţul Giurgiu, şi Pârâul Câinelui, afluent al Vedei (judeţul Teleorman), până luni la ora 12.00, informează Administraţia Naţională "Apele Române".

Totodată, pe Călmăţui (judeţul Teleorman) şi pe Sabar (judeţul Giurgiu) va fi cod galben, tot până luni la ora 12.00.


Astfel, avertizările de cod galben sunt valabile pentru judetele Călăraşi, Ialomiţa, Buzău si Braila, zona de munte a judetelor Prahova si Buzău, dar şi local în judeţele Vrancea şi Galaţi.

În aceste zone, meteorologii au anunţat că vor fi intensificări ale vântului, care la rafala vor atinge şi depăşi 60 de kilometri pe oră, iar la munte vor depăşi 80 de kilometri pe oră.

Sâmbătă, meteorologii au emis o informare de vânt puternic, valabilă de duminică de la ora 10.00 şi până luni la ora 18.00, pentru trei regiuni ale ţării şi la munte. 

În acest interval, în jumătatea de est a Munteniei, în sudul şi centrul Moldovei şi în Dobrogea, precum şi la munte vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor depăşi 50 - 60 kilometri pe oră, iar în zona înaltă a Carpaţilor Orientali şi Meridionali rafalele vor fi de peste 70 - 80 de kilometri pe oră, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.

Mai mult, meteorologii anunţă că intensificări ale vântului se vor semnala şi în restul teritoriului, dar cu viteze mai reduse şi pentru intervale scurte de timp.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Avertizare de vânt puternic în trei regiuni ale ţării

Meteorologii au emis, sâmbătă, o avertizare meteorologică de vânt puternic, valabilă de duminică de la ora 10.00 şi până luni la ora 18.00, pentru trei regiuni ale ţării şi la munte, informează Administratiei Nationale de Meteorologie.

VIDEO Codul portocaliu de inundaţii se prelungeşte până mâine.  81 de gospodării din 12 localităţi sunt afectate de ape

Potrivit ultimei avertizări hidrologice, codul portocaliu de inundaţii pe pârâul Câinelui - afluent al Vedei, se prelungeşte până mâine, ora 12.00, iar începând de astăzi, s-a instituit cod galben pe râul Călmăţui. 12 localităţi sunt în continuare afectate de ape.

VIDEO  Pagubele produse de inundaţii în judeţul Olt cresc de la o zi la alta

Efectele inundaţiilor provocate de ploile ce cad încontinuu în judeţ de peste o săptămână se agravează de la o zi la alta. Potrivit ultimelor informaţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Matei Basarab” Olt, pagubele sunt tot mai mari, o casă a devenit de nelocuit după ce un zid s-a prăbuşit din cauza apelor, iar sute de fântâni au apa nepotabilă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite