Uniunea Notarilor: Contractul de vânzare-cumpărare al terenului de la Nana al Ioanei Băsescu este legal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul de vânzare-cumpărare a terenului din judeţul Călăraşi şi contractul de ipotecă solicitat Ioanei Băsescu de CEC Bank s-au încheiat cu respectarea dispoziţiilor legale. Aşa a anunţat joi Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu, Ioana Băsescu, a făcut publice, recent, documentele aferente achiziţionării celor 290 de hectare de teren în comuna Nana din judeţul Călăraşi.

Fiica preşedintelui a luat un credit cu o dobândă de 6,53%, în condiţiile în care CEC Bank are, în mod normal, o dobândă de 6,73% la creditele ipotecare în lei pentru terenuri. Creditul luat de Ioana Băsescu va fi rambursat în 360 de rate lunare a câte 30.206 lei, până pe 8 august 2043.

Suma totală pe care o va achita băncii este de 10.896.378,24 lei, reprezentând valoarea creditului 4.600.000 lei, totalul dobânzilor 5.863.686, 88 lei, comisionul de analiză de 500 de lei şi comisionul de administrare a creditului de 432.191, 36 lei. 

Traian Băsescu a afirmat, recent, că intenţionează să treacă pe numele său terenul cumpărat cu banii obţinuţi din creditul contractat de Ioana Băsescu.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde ANRP a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut informaţii.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Breasla notarilor a verificat Cabinetul Notarial care a întocmit contractul de cumpărare a terenului Ioanei Băsescu

Biroul notarial unde a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul achiziţionat de Ioana Băsescu a fost verificat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

 

Traian Băsescu: Nu l-am cunoscut niciodată pe Papici. Azi, însă, am vorbit şi i-am cerut scuze pentru că a fost implicat în scandal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul DNA Lucian Papici, iar singura discuţie dintre cei doi a fost purtată în contextul scandalului politic declanşat astăzi.

PSD vrea comisie de anchetă privind terenul lui Băsescu. Ponta:„E vorba de «cazul Călăraşi»“

Social-democraţii vor ca Parlamentul să ancheteze modul în care preşedintele Traian Băsescu a cumpărat un teren agricol în Călăraşi.

Ponta a trimis Corpul de Control la Oficiul de Cadastru Călăraşi

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde ANRP a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi DNA a cerut informaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite