Traian Băsescu: Nu l-am cunoscut niciodată pe Papici. Azi, însă, am vorbit şi i-am cerut scuze pentru că a fost implicat în scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PreşedinteleTraian Băsescu a declarat că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul DNA Lucian Papici
PreşedinteleTraian Băsescu a declarat că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul DNA Lucian Papici

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul DNA Lucian Papici, iar singura discuţie dintre cei doi a fost purtată în contextul scandalului politic declanşat astăzi.

“Nu l-am cunoscut niciodată pe Papici. Singura dată când m-am întâlnit cu el a fost azi, când l-am sunat şi i-am cerut scuze că e implicat într-un scandal. I-am cerut scuze că, involuntar, a fost amestecat într-un astfel de scandal”, a explicat preşedintele.

În ce priveşte conversaţia telefonică, Băsescu a arătat că Papici i-a lăsat impresia unui “tânăr hotărât”.

“Papici a fost surprins. Nu ne-am auzit niciodată până acum. Eu i-am văzut figura când a fost în dezbatere problema schimbării sale abuzive de la Secţia I-am văzut poza prin ziare şi am văzut că e tuns zero, dar m-a surprins că e mai tânăr decât credeam.

Credeam că e un procuror mai trecut prin Parchete.Mi s-a părut tânăr, hotărât şi azi l-a surprins că l-am sunat. Nu l-am întrebat nimic despre dosar, i-am cerut doar scuze că datorită jocului politic a fost implicat într-un scandal pe care nu-l merita. Informaţiile despre plângere sunt din altă parte, de la un ziarist”, a mai spus Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă pentru a combate acuzaţiile care i se aduc fiicei sale, Ioana Băsescu, dar şi procurorului DNA Lucian Papici privind achiziţia unui teren agricol în judeţul Călăraşi. Papici a fost acuzat de trustul Intact că ar fi verificat terenul respectiv înainte ca acesta să intre în proprietatea familiei Băsescu.

Totodată, premierul Victor Ponta a anunţat astăzi că parlamentarii PSD au cerut înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă care să se ocupe de acest caz.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite