Breasla notarilor a verificat Cabinetul Notarial care a întocmit contractul de cumpărare a terenului Ioanei Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Uniunea a verificat legalitatea actelor FOTO Mediafax
Uniunea a verificat legalitatea actelor FOTO Mediafax

Biroul notarial unde a fost întocmit contractul de vânzare-cumpărare pentru terenul achiziţionat de Ioana Băsescu a fost verificat de Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România (UNNPR).

„S-a verificat legalitatea actelor autentificate de Biroul Notarial Aequitas care a realizat contractul de cumpărare a terenului pentru Ioana Băsescu", a spus directorul de comunicare al UNNPR Alin Briceag, precizând că acest control a fost dispus în 14 noiembrie, precizează Mediafax.

Rezultatele controlului urmează să fie făcute publice în cursul zilei de joi, a mai spus Briceag.

Fiica cea mare a preşedintelui, Ioana Băsescu, a precizat recent că în septembrie a achiziţionat un teren agricol de 290,41 hectare în judeţul Călăraşi, contractând un credit ipotecar pe 30 de ani de peste un milion de euro şi achitând din surse proprii aproape 280 de mii de euro.

“În data de 9 septembrie 2013, am achiziţionat un teren în suprafaţă de 290,41 ha, în judeţul Călăraşi,de la o societate românească având asociat unic un cetăţean italian. Terenul a fost plătit dintr-un credit bancar ipotecar în valoare de 1.028.507,55 euro şi din surse proprii până la concurenţa sumei de 1.306.845 euro , adică suma de 278.337,45 euro”, arăta Ioana Băsescu într-o precizare remisă agenţiei Mediafax

Ea menţiona că preţul negociat a fost de 4.500 de euro pe hectar, iar impozitul pe transferul proprietăţii a fost achitat de vânzător, conform prevederilor Codului Fiscal şi Normelor de punere în aplicare a acestuia.

Conform Ioanei Băsescu, creditul a fost contractat în condiţiile pieţei şi în limitele legislaţiei în vigoare, pe 30 de ani, de la o instituţie bancară, cu scopul achiziţionării unui teren agricol şi va fi rambursat în rate lunare.

Citeşte pe aceeaşi temă:

 

Traian Băsescu: Nu l-am cunoscut niciodată pe Papici. Azi, însă, am vorbit şi i-am cerut scuze pentru că a fost implicat în scandal

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că nu l-a cunoscut niciodată pe procurorul DNA Lucian Papici, iar singura discuţie dintre cei doi a fost purtată în contextul scandalului politic declanşat astăzi.

PSD vrea comisie de anchetă privind terenul lui Băsescu. Ponta:„E vorba de «cazul Călăraşi»“

Social-democraţii vor ca Parlamentul să ancheteze modul în care preşedintele Traian Băsescu a cumpărat un teren agricol în Călăraşi.

Ponta a trimis Corpul de Control la Oficiul de Cadastru Călăraşi

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de Control să efectueze o verificare la Oficiul de Cadastru Călăraşi, unde ANRP a iniţiat un control legat de retrocedarea către comisii locale a unor terenuri aparţinând Institutului Fundulea, anchetă pentru care şi DNA a cerut informaţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite