Soţia tânărului ucis de Mario Iorgulescu nu renunţă: „Eu vreau să merg şi la CEDO... Nu mă dau bătută. Mai bine mor”

0
Publicat:

În timp ce Mario Iorgulescu se află în continuare în Italia, unde a fost transferat imediat după accidentul în care a omorât un bărbat, soţia celui ucis este revoltată de decizia magistraţilor de a rejudeca procesul, dar este decisă să nu renunţe.

Soţia tânărului ucis de Mario Iorgulescu vrea să îşi caute dreptatea la CEDO. Foto arhivă
Soţia tânărului ucis de Mario Iorgulescu vrea să îşi caute dreptatea la CEDO. Foto arhivă

Tânăra, care în urmă cu cinci ani, la doar 21 de ani, a rămas să fie şi mamă şi tată pentru cei doi copii pe care îi avea împreună cu soţul său, nu poate accepta faptul că magistraţii au hotărât acum să anuleze parțial decizia anterioară a Curții de Apel București și să trimită cazul pentru rejudecare la aceeași instanță de apel şi spune că va apela la CEDO. 

Ea este hotărâtă să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a obţine o condamnare pentru fiul fostului președinte al ligii profesioniste de fotbal, deşi se teme că acesta nu va face nicio zi de închisoare, relatează Antena 3.

„În continuare, că tot este liber, poate să bea, să se drogheze și să iasă la volan să mai omoare și pe alții. Eu nu pot să mă las bătută, să accept ideea că Mari Iorgulescu nu va face nicio zi de pușcărie. Mai bine mor.

Eu vreau să fac tot posibilul să merg și la CEDO, să merg oriunde posibil, încât Mario Iorgulescu să nu scape de pușcărie”, a declarat femeia.

 „Ar trebui să-i spun că-i «mulțumesc» că de 5 ani m-a lăsat fără soț. Mi-a lăsat copiii fără tată”, mai mai spus ea.

Dani Vicol, soţul ei în vârstă de 24 de ani, a fost ucis într-un accident violent provocat de Mario Iorgulescu.

În seara zilei de 8 septembrie 2019, Mario Iorgulescu participa la o petrecere dată de familia unei prietene în satul Gulia, comuna Tărtăşeşti, unde a consumat alcool. La un moment dat, află că fosta sa iubită, de care tocmai se despărţise, se afla într-un club din Parcul Herăstrău. În jurul orei 2,50, pe fondul unei crize de gelozie şi într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l şi fiind sub influenţa cocainei, el s-a urcat în maşina sa, un Aston Martin model DBS, şi a plecat spre Capitală.

A intrat în Bucureşti prin Chitila, circulând cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h (momente surprinse de camerele video de pe traseu), în intersecţia dintre Şoseaua Chitilei şi Strada Teodor Neagoe a pătruns pe culoarea roşie a semaforului cu viteza de 145 km/h, după care a accelerat până la 162 km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I. Ulterior, a urcat cu maşina pe un scuar, apăsând la maximum pedala de acceleraţie, a pătruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune frontală, la viteza de 143 km/h, cu un autoturism condus de un bărbat, care a decedat pe loc.

„Mario Iorgulescu nici măcar nu a ciupit frâna, asta înseamnă că a vrut să-l omoare, a intrat în el exact ca un glonț. L-a scos pe geam, ditamai bărbatul de 90 și ceva de kilograme să iasă pe geamul din dreapta. A ieșit pachet”, a mai spus soţia victimei.

Recent, Curtea Supremă a decis ca procesul lui Mario Iorgulescu să se rejudece, iar sentința iniţială de 13 ani şi 8 luni de închisoare a fost anulată. Magistrații spun că au ţinut cont de argumentele apărătorilor lui Iorgulescu junior, care au afirmat că în corpul bărbatului ucis în accident s-au găsit droguri.

 „Nu există aşa ceva. Şi chiar dacă ar fi fost drogat, cu toate că nu există așa ceva, stătea la semafor, nu a încălcat nicio regulă, nu a încălcat absolut nimic, stătea la semafor și l-a omorât frontal. Chiar dacă era și beat și drogat, să fi fost tot să fie în aceeași poziție ca lui Mario Iorgulescu. Nu l-a deranjat cu nimic statea la semafor”, a mai spus Patricia Vicol, soţia victimei.

De săptămâna trecută, Mario Iorgulescu figurează din nou pe lista persoanelor date în urmărire internațională, după ce Poliția Română a cerut Italiei să îl captureze și să înceapă procedurile de extrădare într-un alt dosar, în care este vorba de sechestrarea unui tânăr.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite