Sindicaliştii din penitenciare, despre declarațiile Elenei Udrea: Se transformă din infractoare dovedită în instanță morală pentru deținuți

0
Publicat:

Influența și presiunea constantă ale Elenei Udrea pe lângă instituțiile fundamentale ale statului minimalizează scopul executării pedepselor, precizează, miercuri, reprezentanții Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

FSNAP: Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele infracțiunilor sale Foto: Arhivă
FSNAP: Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele infracțiunilor sale Foto: Arhivă

Elena Udrea se transformă din infractoare dovedită în instanță morală pentru deținuți. Din închisoare, Elena Udrea continuă să-și folosească influența și presiunile pe lângă instituțiile fundamentale ale statului român pentru a modifica legea de executare a pedepselor în favoarea deținuților, existând riscul ca închisoarea să nu-și mai atingă scopul de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni, cu consecințe dezastruoase asupra siguranței cetățenilor. Opinia publică ar trebui să știe că bazele actualei legi a executării pedepselor, aprig criticată de Elena Udrea din calitatea de infractoare dovedită, au fost puse în mandatul guvernării Boc din care a făcut parte, însă la acea vreme, fostul ministru era interesat să taie salariile bugetarilor cu 25%, măsură care a afectat inclusiv polițiștii de penitenciare îngrijorați de soarta propriilor copii, în contextul creșterii inflației și ratelor la bănci”, precizează FSNAP.

Sindicaliştii din sistemul penitenciar afirmă că Elena Udrea își mascheză intenția de a scăpa de pușcărie în spatele nevoilor copilului său.

Recent, deținuta Elena Udrea a lansat în spațiul public o informație potrivit căreia ”legea actuală nu face nici o diferență între un bărbat condamnat pentru omor cu premeditare, care nu are nici copii și o mamă condamnată pentru furt din magazine ori abuz în serviciu”. Este adevărat că legea nu face nicio diferențiere între deținuți, nici nu ar fi constituțional, legal și nici moral. Este cinic, însă nu și surprinzător, ca persoana privată de libertate să-și mascheze intenția de a scăpa de pușcărie în spatele luptei pentru păstrarea și consolidarea relațiilor cu familia și pentru nevoia de a sprijini dezvoltarea psiho-emoțională a propriului copil”, menționează sursa citată.

Sindicaliștii spun totodată că Udrea ar fi trebuit să anticipeze efectele pe care le vor avea infracțiunile sale în relația cu copilul său.

Dacă era atât de interesată de soarta propriului copil, Elena Udrea ar fi trebuit să anticipeze consecințele faptului că infracțiunile săvârșite de aceasta îi prevesteau statutul de persoană privată de libertate, mai ales după trimiterea în fața instanței de judecată, iar acest statut i-ar pune în dificultate relația cu un eventual copil. În ciuda acestui fapt, Elena Udrea a ales să facă un copil. În acest context, cine este vinovatul pentru apariția unor sincope în dezvoltarea psiho-emoțională a fiicei acesteia? Statul român sau propriile decizii?”, precizează reprezentanții FSANP.

Sindicaliştii din sistemul penitenciar subliniază că vor „reacționa ori de câte ori un deținut afectează direct sau indirect imaginea polițiștilor de penitenciare și încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România, astfel încât să îngreuneze buna funcționare a poliției penitenciare și exercitarea atribuțiilor profesionale ale angajaților din sistemul penitenciar”.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, în care a fost acuzată de luare de mită şi abuz în serviciu. După condamnare, aceasta a fugit din ţară, fiind adusă la penitenciarul de femei din Prahova pe 16 iunie 2022. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite